Belföld

Ma is kapunk az esőből, jégesőből

eso(i)(960x640)(1).jpg (eső, esernyő)
eso(i)(960x640)(1).jpg (eső, esernyő)

Zápor, zivatar, jégeső, 30 fok alatti csúcshőmérséklet vár ránk a hét végén. Mára is adtak ki riasztást.

Pénteken a napsütés mellett főleg a Dunától keletre alakulhat ki zápor, zivatar. A szél napközben fokozatosan nyugatira, majd délnyugatira fordul, zivatarok környezetében megerősödik – írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu. A délután folyamán 21-26 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

Jégeső is lehet

Péntekre hét megyében – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Csongrád és Békés megyében van érvényben elsőfokú, citromsárga riasztás. A figyelmezteés értelmében a zivatart helyenként viharos (60 km/h feletti) szél, jégeső és felhőszakadás (rövid idő alatt 20-30 mm csapadék) kísérheti, de kis valószínűséggel heves zivatar is kialakul, 90 km/h feletti széllel és nagy méretű (2 cm-es átmérő) jéggel. Késő estére azonban alábbhagy a vihar.

Esős hétvége

Szombaton többórás napsütésre van kilátás, csak este lehet egy-egy zápor vagy zivatar. Kellemes hőmérsékletű napunk lesz, 25 fok körüli maximumokkal. Vasárnap délelőtt több, délután kevesebb napsütés várható, 24 fok körüli csúcshőmérséklettel; délután főleg az északi tájakon fordulhat elő eső.

A jövő hét ugyancsak borongós idővel, záporokkal köszönt majd be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik