Belföld

Hatósági vizsgálatokért cserébe eladó a médiatörvény.eu

Az Eötvös Károly Intézet ingyen is odaadja az internetes címet a hatóságnak, ha az hajlandó a köztévés botrányok, a Klubrádió-frekvencia és a volt államtitkárt sározó blog ügyének kivizsgálására.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Beszerzési Osztálya a napokban kereste meg az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet, hogy megvásárolhassa az általuk lefoglalt mediatorvény.eu URL-címet – áll az intézet közleményében. Az április 25-én kelt levélben állítólag arra kérik az intézetet, mondjon egy árat a domain-névre. Az intézet viszont nyilvánosságra hozott válaszlevelében elzárkózott az adás-vételtől. Legalábbis ebben a formában.

Ingyen is átadják ugyanakkor a honlapcím használati jogát, ha a hatóság hajlandó lefolytatni az általuk javasolt eljárásokat és válaszolni az általuk feltett kérdésekre. Az intézet többek között azt szeretné, ha az NMHH levonná “a Cohn-Bendit riport meghamisítása, a volt legfelsőbb bírósági elnök kiretusálása, és a közszolgálati újságírás mélypontjának minősülő Obersovszky-interjú ügyeinek médiajogi tanulságait”.

Magyarázatot követelnek a hatóság azon pályázati döntésére is, mely szerint a mostanáig a Klubrádió által használt frekvenciát “egy a magyar helyesírást nem ismerő, a nyilvánosság elől bujkáló és a tartalmat tekintve is komolyan kifogásolható pályázatot benyújtó, teljesen ismeretlen cégnek juttatták”.

Külön kérik a Médiahatóság, illetve a Médiatanács frekvenciagazdálkodási szabályzatának (elveinek) nyilvánosságra hozatalát. Ebben a tekintetben különösen az érdekli őket, hogy “a pályázatokon mely okból szokott például a Lánchíd rádió – feltéve, ha pályázik – mindig nyerni”.

Ha az NMHH ingyen és bérmentve szeretné birtokba venni a mediatorveny.eu címet, akkor még egy feltételt kell teljesítenie. Hatósági vizságlatot kell lefolytatnia a napokban Ángyán Józsefről született blogbejegyzés nem mindennapi MTI-s karrierjével kapcsolatban.

“Amennyiben önöktől a fentiekben megfogalmazottakra megfelelő választ kapunk, készek vagyunk az önök javára ellenérték nélkül lemondani az általunk birtokolt mediatorveny.eu domainről” – áll az intézet közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik