Belföld

Együtt a buszmegállóért

Budai úti Magyarok Nagyasszonya Plébánia előtt megújul a buszmegálló és a kerítés is újjáépül. A buszmegálló és a kerítés cseréje négy önkormányzati képviselő összefogásának eredményeképpen jöhet létre. A város vezetői  be a részletekről.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Deák Lajosné önkormányzati képviselő mai intézménybejáró körútjának utolsó állomásán ellátogatott az Öreghegyi Plébániára, ahol Tornyai Gábor atyával, az öreghegyi egyházközség plébánosával, az öreghegyi és ráchegyi képviselőkkel beszéltek az új buszmegálló és kerítés építésének részleteiről, mely a négy önkormányzati képviselő összefogásának eredményeképpen jöhet létre.

Az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya templom előtt található buszmegálló cseréje kapcsán szükségessé válika templom kerítésének elbontása is, hiszen a buszmegálló szerves részét képezi a régi kerítésnek.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város négy érintett önkormányzati képviselője összefogásának eredményeképpen megtalálta a forrást az új kerítés építésének finanszírozásához. Deák Lajosné, a 11-es választókerület képviselője, Dienesné Fluck Györgyi a 14-es számú körzet képviselője, Horváth Miklós Csaba, a 13-as számú és Östör Annamária a 12-es számú választási körzet képviselője képviselői keretének egy részét felajánlotta a cél érdekében. Az összefogás megteremtésében Székesfehérvár polgármesterén kívül nagy szerepet vállalt Róth Péter alpolgármester is.

Az Öreghegyi Plébánián tartott sajtótájékoztatón a polgármester értékelte az intézménybejárás eredményeit. „Székesfehérvár városvezetése folyamatos konzultációt folytat az önkormányzat által fenntartott intézményekkel, ennek részeként került sor ma délelőtt a Széna Téri Könyvtár, a Nefelejcs Óvoda, az Egyesített Szociális Intézmény Zsolt utcai Gondozási Központ és az Öreghegyi Plébánián tett látogatásra. Örömömre szolgál, hogy a plébánia területén elhelyezkedő, önkormányzati tulajdonban lévő  buszmegálló megújítása kapcsán összefogással sor kerülhet a kerítés újjáépítésére is.”
A képviselők elmondták, hogy miért döntöttek az összefogás mellett és felvázolták a megállapodás menetét.

Deák Lajosné képviselő asszony elmondta, hogy üdvözli a kezdeményezést és bízik abban, hogy gyors kivitelezés után mindenki megelégedésére szolgál az új buszmegálló és kerítés.
A 13-as  számú választókörzet képviselője, Horváth Miklós Csaba hozzátette: „Az egyházközösség sok áldozatot hozott azért, hogy fejlődjön, szépüljön a plébánia a hívők és az öreghegyiek örömére. A kivitelezés után, egy éven belül újabb eredményt könyvelhetünk el.”
Dienesné Fluck Györgyi kiemelte: „Évek óta igyekszem segíteni az egyházközösséget, hiszen aki az Öreghegyi Plébániára jár, az itt lélekben feltöltődik. Örülök, hogy részese lehetek ennek a nagy horderejű változásnak, hiszen a Budai út egy országos főút, és nem mindegy, milyen környezetet lát az átutazó vagy a környékbeli.”
Östör Annamária, a 14-eskörzet önkormányzati képviselője elmondta: „Az Öreghegyi Plébánia közös kincsünk, óvjuk, vigyázunk rá. A közeljövőben várható megújulás az összefogás eredményességét példázza”
Tornyai Gábor plébános megköszönte a segítséget. „Nekem nemcsak a gyülekezeti hívek felé van küldetésem, hanem azok felé is, akik a környéken laknak vagy a templom mellett visz az útjuk. A kerítés és a buszmegálló mindannyiunk kincse lesz majd.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik