Belföld

Úton a vihar – ma leszakad az ég

Dunántúlon, északnyugaton, valamint a Duna-Tisza közén már esik.

A déli óráktól már az ország nagy részén megnövekszik a felhőzet, többfelé várható zápor, zivatar, helyenként jégeső, felhőszakadás is lehet, valamint 90 kilométer/órás széllökésekre is számítanunk kell – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Rekord is dőlhet

A keleti és középső területeken jelenleg még tart a májusi nyár, ezeken a részeken akár 32 fokos hőmérséklet várható a délután folyamán.

A következő napokban az eddiginél hűvösebb, változékonyabb tavaszi időre van kilátás, hétfőig fokozatosan gyengül a nappali felmelegedés, ezáltal megközelítjük az ilyenkor szokásos 20-25 fok körüli maximumhőmérsékletet.

Riasztás!

Jelenleg 4 megye – Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, és Békés – kivételével elsőfokú, citromsárga színű riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a heves zivatarok miatt. Csongrád, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyében ezen felül az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár több mint 25-30 milliméter csapadék is hullhat.

Péntekre 7 megyében – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Csongrád és Békés megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik