Belföld

Sikeres az M43 autópálya első éve

Valamivel több, mint egy éve, 2011. április 20-án helyezte teljes hosszban forgalomba a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az M43-as autópálya Szeged–Makó szakaszát.

Az új gyorsforgalmi út mintegy 34,6 km hosszú, 2×2 forgalmi sávval épült meg – tájékoztatta a Szeged24-et Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője . A szakasszal kapcsolatos fő elvárás volt, hogy tehermentesítse a napi háromezres kamionforgalmat elszenvedő Szegedet, valamint a nyomvonal további szakaszain fekvő településeket; Szőreget, Deszket, Klárafalvát, Ferencszállást, Kiszombort és Makót.

Az egy éves üzem után egyértelműen megállapítható, autópálya szakasz elérte célját: a kamionforgalom tetemes részétől szabadultak meg a nyomvonal melletti települések.” – mondta el Loppert Dániel.

Az Európai Unió által is támogatott beruházás folytatását készíti elő jelenleg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Az M43 autópálya Makó – országhatár közötti szakaszának kivitelezői közbeszerzése zajlik jelenleg, ami után az új sztrádaszakaszt várhatóan 2014 második felében adják át a forgalomnak.

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik