Belföld

Orbánt másolta Gyurcsány?

Fodor Gábor blogbejegyzése szerint a volt szocialista miniszterelnök a jobboldal hatalomgyakorlási technikáit koppintja.

Ha egy madár úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg kacsa – indítja blogbejegyzését Fodor Gábor. A korábbi szabad demokrata politikus szerint az angol mondásnak különös aktualitást és magyaros utóízt ad a Hír Tv múlt heti tényfeltárása Gyurcsány Ferenc exminiszterelnök szakdolgozatának eredetiségéről.

„Bár bizonyító erejű állításokat nem tudnak tenni, hiszen az említett munkák eltűntek, minden körülmény – a szakdolgozatok címének és tárgyának egyezése, a szerzők közti kapcsolat, a bírálatok oldalszámra vonatkozó megjegyzései, sőt, maga a titokzatos eltűnés is – azt látszik alátámasztani, hogy Gyurcsány szakdolgozata körül nincs minden rendben.”

Fodor úgy véli, az is elképzelhető, hogy sosem derül ki, plagizált-e volt sógorától Gyurcsány.  „De a tényfeltárásra adott reakcióiból világosan kirajzolódik, kitől vette át politikai eszköztárának nagy részét az egykori miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc valóban káros plágiuma nem az, hogy másolta-e szakdolgozatát vagy sem, hanem az, ahogyan Orbán Viktor és a jobboldal hatalomgyakorlási technikáit másolja” – írja a korábbi koalíciós miniszter.

Ha kíváncsi, mit mond Gyurcsány az őt ért vádakról, ide érdemes kattintania!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik