Belföld

Hamarosan feltörnek a vízsugarak a Belvárosban

A köztéri szökőkutakat a napokban helyezik üzembe. A károkozás elkerülése végett térfigyelő kamerák figyelik környezetüket.

A Széchenyi téren található szökőkút május 1-jétől szeptember 30-ig üzemel a délelőtti óráktól késő estig. Ezt követően az alkotás október hónapban a hétvégéken működik majd. A Széchenyi téri vízkép így összesen 164 napon át 1968 óra üzemidőben lesz látható idén. A Széchenyi téri szökőkút a hivatalos üzemkezdet előtt egy nappal hamarabb, április 30-án, hétfőn már működött.

A városüzemeltetési feladattervben leírtak szerint a megyeháza előtti szökőkút május 12-től a hétvégéken működik majd este 10 óráig. Ezt követően június 1-jétől augusztus 31-ig minden nap, majd szeptember 1-jétől ismét csak hétvégeken üzemel majd. Így a 112 napon át 1232 óra hosszat működik a városközponti szökőkút.

Itt jelenleg is tart a biztonságos üzemeltetéshez elengedhetetlen, a szökőkutakra általánosságban igaz alábbi karbantartások elvégzése: szivattyúk és azok energiaellátásának ellenőrzése, a szűrők tisztítása és a fertőtlenítés, szökőkútburkolat elemeinek javítása. Az üzemeltetés megkezdését követően folyamatos feladat az algamentesítés és a fertőtlenítés.

A Széchenyi téri és a városközponti szökőkútra egyaránt igaz, hogy környezetükben térfigyelő kamerák működnek. Emellett a közterületek rendjéért felelős szervezetek folyamatosan figyelemmel kísérik szökőkutak rendeltetésszerű használatát. A szervizszolgáltatást a GYŐR-SZOL Zrt. folyamatosan biztosítja.

A Guttenberg téren nemrég megépített Szódásszifon elnevezésű szökőkútra nem tért ki a GYŐR-SZOL Zrt. honlapján olvasható közlemény. Legutóbbi információnk szerint a műszaki átadás még nem zárul le teljesen. Az óriás szódásszifonból csak ezt követően csoboghat a víz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik