Belföld

Bolondul már elballagtak

Nagy Zoltán

2012. 05. 03. 10:41

A szokásoknak megfelelően a fehérvári Városház téren tartották az idei bolond ballagást.

Egykor spontán szerveződő, sőt itt-ott tiltott gyümölcs volt a végzős diákok bolondos búcsúja egymástól és a várostól. Ma már szervezett formában, ennek megfelelően korlátok és keretek között zajlott a ballagók vigassága. Az vitathatatlan, hogy a korábbi borotvahabos, tejszínhabos felvonulás után nehezebb volt a tereket, utcákat feltakarítani, illetve a járókelők is megsínylették néha a bámészkodást, de akkor oldottabbak, virgoncabbak voltak a fiatalok.

Természetesen a mai bolondballagás is fiatalos volt, erre rásegített a könnyű nyári zápor is. Az osztályok műsorokkal, bemutatókkal vetélkedtek egymással, bár inkább az együttlét volt a fontosabb. Az első díjat a Tóparti Gimnázium 12A osztálya nyerte el, amit a polgármester adott át, de egy ilyen rendezvényen nyertes a nézelődő és minden „szereplő”.

Székesfehérváron 19 középiskolában 81 osztályban vannak végzős diákok, összesen 2049-en. A véndiákok szombaton búcsúznak el tanáraiktól, iskolájuktól és a várostól. Tegnap éjszaka daloktól csengett a város a szerenádok idején. A mai bolondozást a ballagás követi, aztán nekifeszülnek az ifjak, hogy szakvizsgáikat megszerezzék, hogy érettségükről tanúbizonyságot tegyenek.

A bolondballagás képei itt megtalálhatók

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

ILLUSTRATION - A young man holds a smartphone displaying an erotic photo of a young woman in Hanover, Germany, 31 October 2013. Many headmasters from Cloppenburg have warned parents against the new trend of 'sexting', an act of sending sexually suggestive photographs between mobile phones or upload them to social networks. Photo: JULIAN STRATENSCHULTE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.