Belföld

Bolondul már elballagtak

A szokásoknak megfelelően a fehérvári Városház téren tartották az idei bolond ballagást.

Egykor spontán szerveződő, sőt itt-ott tiltott gyümölcs volt a végzős diákok bolondos búcsúja egymástól és a várostól. Ma már szervezett formában, ennek megfelelően korlátok és keretek között zajlott a ballagók vigassága. Az vitathatatlan, hogy a korábbi borotvahabos, tejszínhabos felvonulás után nehezebb volt a tereket, utcákat feltakarítani, illetve a járókelők is megsínylették néha a bámészkodást, de akkor oldottabbak, virgoncabbak voltak a fiatalok.

Természetesen a mai bolondballagás is fiatalos volt, erre rásegített a könnyű nyári zápor is. Az osztályok műsorokkal, bemutatókkal vetélkedtek egymással, bár inkább az együttlét volt a fontosabb. Az első díjat a Tóparti Gimnázium 12A osztálya nyerte el, amit a polgármester adott át, de egy ilyen rendezvényen nyertes a nézelődő és minden „szereplő”.

Székesfehérváron 19 középiskolában 81 osztályban vannak végzős diákok, összesen 2049-en. A véndiákok szombaton búcsúznak el tanáraiktól, iskolájuktól és a várostól. Tegnap éjszaka daloktól csengett a város a szerenádok idején. A mai bolondozást a ballagás követi, aztán nekifeszülnek az ifjak, hogy szakvizsgáikat megszerezzék, hogy érettségükről tanúbizonyságot tegyenek.

A bolondballagás képei itt megtalálhatók

Ajánlott videó

Olvasói sztorik