Belföld

Áder János nem megy a Magas-Tátrába

Nem vesz részt Áder János megválasztott magyar elnök a visegrádi négyek országainak a hét végén a Magas-Tátrában megrendezendő államfői szintű találkozóján.

Kapcsolódó cikkek

“A mai nap folyamán a magyar fél közölte, hogy Áder János nem vesz részt a Magas-Tátrában sorra kerülő találkozón” – adta hírül a szlovák köztársasági elnök irodájára hivatkozva a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség csütörtökön.  Marek Trubac, a szlovák köztársasági elnök irodájának szóvivője hozzátette: tovább zajlik az egyeztetés arról, ki képviseli majd Magyarországot a találkozón.

A szóvivő elmondta: Ivan Gasparovic szlovák államfő összes partnerét – beleértve az újonnan megválasztott magyar államfőt is – meghívta a minden évben megrendezett államfői szintű V4-es találkozóra. Hozzátette: a meghívást Václav Klaus cseh államfő, valamint Bronislaw Komorowski lengyel köztársasági elnök elfogadta.

A V4-es csúcson – a Csorba-tón – a tárgyalások központi témája az lesz, hogy milyen álláspontot képviseljenek a tagországok a májusi chicagói NATO-csúcstalálkozón. A V4-ek államfői a visegrádi térség regionális identitásának megerősítéséről, az idegenforgalmi együttműködés fejlesztéséről, valamint az Európai Unió keleti partnerségi politikájáról is egyeztetnek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik