Belföld

Fidesz: Gyurcsány még nem tisztázta magát

Selmeczi Gabriella szóvivő "szánalmas próbálkozásnak" értékelte a volt kormányfő magyarázkodását.

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök vádaskodik, de még nem sikerült tisztáznia magát szakdolgozata ügyében. “Gyurcsány Ferenc tegnap az ATV-ben próbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, de még ott sem sikerült tisztáznia magát. Semmiféle érdemi cáfolatot nem tudott előadni a gyanúsan egyező szakdolgozatok ügyében. Csak vádaskodik, vagdalkozik tovább, de ez szánalmas próbálkozás, hiszen az alapvető kérdésre továbbra sem válaszol” – írta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerda este azt mondta: diplomamunkájához a forrásanyagok egy részét és az inspirációt a Rozs család balatonfüredi házában szerezte, de nem másolta le akkori sógora szakdolgozatát.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kifejtette, a plágium csak úgy bizonyítható, ha két dolgozat megegyezik, mivel azonban mind az ő diplomamunkája, mind egykori sógoráé, Rozs Szabolcsé eltűnt a pécsi egyetemről, az ügyben csak sejtetni vagy gyanúsítgatni lehet.

A volt kormányfőnek meggyőződése, hogy diplomamunkáját és sógoráét is ellopták az egyetemről, mondván, nehezen hihető, hogy véletlenül éppen ez a kettő tűnt el. Arra a kérdésre, hogy volt-e köze a dolgozatok eltűnéséhez, kilopásához Gyurcsány Ferenc határozottan nemmel válaszolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik