Belföld

Repülő lebegett az Elvis-park felett

A hosszú hétvégén daruval emelték magasba az évek óta Abda határában vesztegelő repülőgépet. Fotók a bizarr jelenetről!

Nem mindennapi látvány fogadta azokat, akik vasárnap délelőtt, illetve délután az 1-es és a 85-ös főút elágazása felé jártak. Az egykor vendéglátóhelyként funkcionáló, Il-18-as típusú repülőgépet daruval emelték a magasba, hogy az Elvis-park egyik udvarába emeljék.

Kovács Ferenc, az akció egyik szervezője elmondta: a gépet, mióta tavaly novemberben kiemelték helyéről, több ízben is megkörnyékezték illetéktelenek, ezért most egy biztonságosabb helyre költöztetik. Megtudtuk azt is: egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a gép sorsa.

A vasmadár szárnyvégeit és farokrészét korábban leszerelték, hogy a levegőben könnyebb legyen manőverezni vele. A darunak 32 tonnát kellett a magasba emelnie, melyet eleinte akadályozott az erős szél. Ennek ellenére még a délután folyamán felszállhatott a Malév festésű vasmadár.

A repülő az elmúlt több mint tíz évben a táj egyik jellegzetes szimbólumává vált. Nem csoda tehát, hogy bámészkodók is szép számmal sereglettek a helyszínre, amikor a Malév színeiben tündöklő repcsi közel háromméteres magasságban függött egy daurkötélen.

A feladat nem volt egyszerű, de elérte célját: a masina vasárnap estére új helyre került. A jármű több mint húsz évig volt beépítve az Elvis-park egyik épületébe, tavaly novemberben szabadították ki, azóta az épület előtt, orral a 85-ös főút felé parkolt a jellegzetes masina.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik