Belföld

Korszerűsítik a belvízelvezető rendszert Győrben

A város közel 30 millió forintot fordít a munkálatokra, amellyeknek köszönhetően jóval hatékonyabbá válhat a város csatornarendszerének működése.

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. koordinálásában javában tart a város közigazgatási területén belül a belvízelvezető csatornák indokolt helyeken történő karbantartása és rendbetétele. A munkához a pénzügyi forrást a város biztosítja: a város területén jelentkező vízrendezési, csapadékvíz-elvezetési faladatokra Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatást hagyott jóvá.

A beavatkozás kiterjed többek között a Kör tér környezetében lévő árokrendszer csapadékvíz-elvezetés hatékonyságának javítására, Győrszentivánon az Egressy út kertek közötti, valamint a Szikes úttól a Kör térig húzódó földmederrendezésére, az Osztáloki-árok középső – a belterület határán húzódó – szakaszának cserjeirtására, a Bálványosi-csatorna részbeni felújítására, a Révfalui-árok önkormányzati tulajdonú szakaszának iszapolására, a Dankó Pista téren húzódó burkolt árokrendszer javítására, a Zöld úti nyílt szelvényű burkolt árok és mellékágának felújítására, az árok részben zárttá tételével, a Bilux Kft. telephelye mellett húzódó burkolt árok átépítésére, valamint a Ménfőcsanakon a Szertár köz-Hajnal út és a vasúti pályatest közötti szakaszon meglévő nyílt földmedrű csatorna átépítésére. Az utóbbi helyszínen a GYŐR-SZOL Zrt. munkatársai a napokban végzik a mederburkolást. A szakemberek a meder alját és két oldalát betonlapokkal burkolják, így a későbbiekben már kevésbé kell tartani a meder eliszapolódásától, ezzel együtt a burkolt árokmedernek köszönhetően a fenntartás is könnyebb lesz.

A város több pontján aktuális nyílt csatornaátépítési, javítási és átalakítási munkáknak köszönhetően a vízelvezetés hatékonyságában javulás várható.

Győr kormánypárti polgármestere, a helyi kórház kardiológiai osztályának vezetője igazi fenegyerek, elmondása szerint eddig mégsem kapott soha feddést pártja vezetőitől. Az interjúban szó esik papagájokról, 3:20-as bluesról, Törőcsikről és Nyilasiról, a lex Dézsiről, sőt még egy ellenzéki politikusról is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.