Belföld

Helikopterrel is oltanak Bugacon

Kiújult a koronaégés kedd délután a bugaci erdő egyes pontjain, az oltásához helikopteres segítséget kértek egy gazdasági társaságtól - közölte a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatója.

Boros Emil elmondta: kedd délelőttre konszolidálódott a helyzet Bugacon, de délután feltámadt a szél, ezért felderítő repülést végeztek, és megállapították, hogy az erdő egyes nehezen megközelíthető pontjain az avarról felterjedt a tűz a fák lombjaira. A nemzeti park költségén megrendelték a helikopteres segítséget, amelyet méltányos készenléti díjért 24 órán át biztosít a társaság – tette hozzá.

Az igazgató szerint a helikopterrel a lokálisan fellobbanó lángokat gyorsabban el tudják oltani, ezzel enyhítik a károkat, és hozzájárulnak a teljes oltás időtartamának a rövidítéséhez.

Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap délután közölte, hogy az erdőtűz Bugac közelében keletkezett, több mint ezer hektár erdő és aljnövényzet gyulladt meg, de lakott ingatlant nem veszélyeztetett. A tűz egy ősborókás tájvédelmi körzetben pusztított.

Dunakeszi közelében eközben több mint másfél kilométeren égett a nádas és az aljnövényzet délután a 2/A út mentén (képünkön).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik