Belföld

Kutyariadó: melegben is óvd kedvenced!

A hirtelen jött kánikula nemcsak saját szervezetünket, hanem négylábú társainkat is megviseli. Ezért néhány hőségszabályt muszáj betartani!

Ha igazán gondos, odaadó gazdi vagy, akkor a nyári strandidő nem vonja el teljes egészében a figyelmedet hűséges kedvenced gondozásáról. A kánikula ugyanis fokozott ápolást kíván, íme néhány tipp annak érdekében, hogy biztonságban tudd szőrmókodat a 30 fokos melegben!

Hűs kuckó, langy séta

Az első és legfontosabb teendő, hogy az eb házikóját hűvös helyre költöztessük és arról is gondoskodnunk kell, hogy az állat bármikor betudjon húzódni az árnyékba. A tűző napon tartózkodó blöki is leéghet és ez egyáltalán nem vicc! Az égés a füleket, az orrot és a tappancsokat sem kíméli, utóbbinál a felforrósodott aszfalt lehet a probléma okozója. Ezért ha sétára indulunk a kutyussal, akkor füves talajon tegyük meg a kötelező köröket, indulás előtt pedig használjunk fényvédő krémeket.

Víz, víz, víz

A melegben a folyadékbevitel igénye is nő, így vannak ezzel az állatok is. Az öleb edényében tehát mindig legyen friss, hűsítő víz, ha hosszabb ideig nem tartózkodunk otthon, akkor akár dupla adagot is kitehetünk a vérebnek. És ha már említettük a vizet, forróságban egy kicsit a szőrzetüket is meglocsolhatjuk, hogy a bundájuk nedves legyen, ha pedig tó- vagy folyópart közelében élünk, akkor azonnal irány a beachre a blökivel!

Csak akkor autózzunk, ha szükséges

A rekkenő hőség az autóban is benn szorul, ilyenkor az sem segít, ha letekerjük az ablakokat, induljunk csak ki magunkból! Azt az ötletet pedig végképp verjük ki a fejünkből, hogy bezárt járműben hagyjuk az ebet, a hőguta ugyanis gyakran halálos is lehet!

Ajánlott videó