Belföld

Kikapcsolják az áramot, mert nem éri meg

Május 5-én megszüntetik az áramellátást a Szolnok megyei Örményesen, a Gépállomás dűlőben lakóknak, mert a szolgáltató veszteségesnek tartja ezt a tevékenységet; az érintettek elkeseredettek és tehetetlenek - írta hétfői számában az Új Néplap.

A megyei napilap szerint az eddig áramot biztosító Ivoflex Kft. még februárban levélben tájékoztatta az ottani nyolc családot a kikapcsolásról. Indokként a cég számára anyagilag hátrányos szolgáltatást, valamint a hálózat műszakilag elaggott állapotát jelölték meg.

A lakók az Új Néplapnak azt mondták: mindannyian úgy vették a házakat, hogy azokban volt áram, és el sem tudják képzelni, miként folytatnák anélkül mindennapjaikat.

Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. kommunikációs vezetője a lapnak elmondta, eddig egy lakó kért az új bekapcsoláshoz szükséges tájékoztatást. A csatlakozó vezeték kiépítéséhez minden ingatlan tulajdonosának hozzá kell járulnia. Az új közcélú hálózat kiépítése minden engedély megléte esetén 12-14 hónapot is igénybe vehet – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik