Belföld

Az igényekhez igazítja képzési anyagát a Szegedi Tudományegyetem

24.hu
24.hu

2012. 04. 30. 18:46

A Szegedi Tudományegyetem 160 millió forintos képzésfejlesztési projektbe kezdett a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar vezetésével

Homor Géza, a program szakmai koordinátora elmondta: a felsőoktatási intézmények világszerte egyre inkább arra törekednek, hogy képzéseiket, azok szakmai tartalmát a hallgatók leendő munkáltatóinak az igényeihez, a munkaerő-piaci szereplők elvárásaihoz igazítsák. Ebbe a folyamatba kapcsolódott be a Szegedi Tudományegyetem is.

Az SZTE három kara – Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, Bölcsészettudományi Kar, Természettudományi és Informatikai Kar – 160 millió forint uniós támogatást nyert el képzéseinek korszerűsítésére. A kimenetorientált képzésfejlesztés a dél-alföldi régió szolgáltató egyetemén című pályázat gesztora a pedagógusképző kar.

A cél a képzések tartalmának korszerűsítése, melynek során a munkaerő-piaci szereplők közvetlenül részesei lehetnek a fejlesztési folyamatnak, megfogalmazhatják elvárásaikat az oktatással és a tananyagokkal kapcsolatban.

A feladat első lépésében több mint nyolcszáz céghez küldték ki a tananyag korszerűsítésére vonatkozó kérdőíveket. Ezek közül több mint ötszáz vissza is érkezett – mondta Homor Géza, megjegyezve: ez rendkívül jó arány, azt jelenti, hogy a régió munkáltatóit foglalkoztatja a leendő szakemberek versenyképes tudása. Ezzel együtt már megkezdődött a képzési partnerek keresése is. Ezt követően a következő hetekben elemzik az anyagot.

A képzésfejlesztésbe bevonható munkaerő-piaci szereplőkkel együttműködésben 26 képzés szakmai tartalmát újítják meg, 10 idegen nyelvű oktatási anyagot dolgoznak ki és 15 új képzést indítanak a három részt vevő karnál. Ezek közt új képzés várható a sporttudományhoz, az informatikához, a lézerfizikához és az agrártudományhoz kötődően.

További cél, hogy a korszerű oktatási technikákat és módszertanokat átadják a képzések résztvevőinek már az őszi tanfolyamok keretében is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.