Belföld

Bajba jutott egy szörfös és két horgász

Másodfokú viharjelzésben kellett egy vitorlást kimenteni a Velencei tavon: annak nádfalára sodródott a vitorlás. Ugyancsak a vízirendőröknek kellett két bajba jutott horgászt kimenteniük - tudtuk meg a rendőrségtől.

A II. fokú viharjelzésnek eleget téve a MOHOSZ kikötőbe tartott a Velencei tavon egy vitorlás, de az elektromos motor nem bírt az uralkodó déli széllel, így a legénység a vízijárőrök segítségét kérte – tájékoztatott R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő. A vasárnap késő délelőtt érkezett segélykérő telefont követően a gárdonyi rendőrök vontára vették a nádfalra felsodródott vitorlást és célba juttatták. Így érte el a biztonságos partot a vitorláson tartózkodó család, köztük egy nyolc hónapos csecsemővel.

Nem sokkal később két horgász kérte a rendőrök segítségét. Ők szintén a viharjelzés miatt igyekeztek az északi parton lévő kikötőt elérni, de a szél a levágott nádra sodorta őket, ahol fennakadtak. A segélyhívást követően a rendőr motoros hajó felvette a horgászokat és csónakostul épségben a kikötőig vitték őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik