Belföld

Elengedi-e a GySEV Dávid Ilonát?

Lemond a GYSEV Zrt. vezérigazgatói posztjáról a vasúttársaság májusi közgyűlésén Dávid Ilona - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A leköszönő vállalatvezető a MÁV új elnök-vezérigazgatója lehet majd. A közlemény szerint az NFM szakterületi államtitkárai a napokban egyeztettek az osztrák társtárca vezetőivel a közös tulajdonú cég, a GYSEV élén kezdeményezett személyi változásról.

Emlékeztettek, Dávid Ilona 2010 júliusa óta tölti be a GYSEV Zrt. vezérigazgatói tisztségét. Feladatait a későbbiekben kijelölendő megbízott vezérigazgató veszi át.

A tájékoztatás szerint ugyanakkor Dávid Ilona – a közgyűlés jóváhagyása esetén – a továbbiakban is a vasúttársaság elnöke marad. A leköszönő vállalatvezető jelenleg a MÁV Zrt. igazgatóságának tagja.

A GYSEV elmúlt két évének eredményei alapján a szaktárca alkalmasnak tartja Dávid Ilonát arra, hogy a legnagyobb hazai vasúttársaság irányításában még meghatározóbb szerepet vállaljon.

A minisztérium ezért a tulajdonosi és a munkáltatói jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezetésének egyetértését javasolja MÁV elnök-vezérigazgatói kinevezéséhez – közölte az NFM kommunikációs főosztálya.

A kormányszóvivői iroda április 20-án közölte, hogy Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója közös megegyezéssel 30 napon belül távozik a nemzeti vasúttársaság éléről. Közölték azt is, hogy május 1-jétől a közösségi közlekedés átalakításáért felelős kormánybiztos lesz Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára. Szarvas Ferenc 2010 augusztusa óta irányította a vasúttársaságot.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik