Belföld

Orbán és Gyurcsány háza előtt is tüntettek

Orbán Viktor házánál az Ifjú Demokraták nevű, a Demokratikus Koalícióval együttműködő szervezet tüntetett azért, hogy a miniszterelnökön is hajtsák be az ingatlanadót. Gyurcsány Ferenc házánál a Fidelitas a diplomamunkája miatt tüntetett.

Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor miniszterelnökön is be kell hajtani az általa lakott ingatlanra vonatkozó adót – mondta Szarvas Koppány Bendegúz, az Ifjú Demokraták nevű, a Demokratikus Koalícióval együttműködő szervezet elnöke az Orbán Viktor miniszterelnök háza előtt tartott demonstráción szombaton Budapesten. Az alig tíz emberrel megtartott rendezvényen megemlítette, hogy felszólították Pokorni Zoltánt, a miniszterelnök lakhelyéül szolgáló XII. kerület fideszes polgármesterét, hogy “emelkedjen felül pártpolitikusi mivoltán”, és “hajtsa be az elmaradt adót Orbán Viktoron”.

Az Ifjú Demokraták elnöke emlékeztetett arra, hogy az a XII. kerületi Cinege utcai ház, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és családja lakik, egy felújítással kétszeres alapterületű lett, de ez a vagyonnyilatkozatában nem szerepel. Ez ügyben a Demokratikus Koalíció (DK) vizsgálatot kezdeményezett, amit az Országgyűlés szakbizottsága elutasított arra hivatkozva, hogy az ügyet csak akkor lehet vizsgálni, ha Orbán Viktor feltünteti a vagyonnyilatkozatában a ház valódi értékét. Ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor nem kezdeményezte ingatlannyilvántartás módosítását, azaz adót csalt – magyarázta.

Az MTI kérdésére az Ifjú Demokraták elnöke elmondta: demonstrációjuk nem független a Fidelitas délelőtti rendezvényétől, mert a Fidesz ifjúsági szervezete “mindig megpróbálja másra terelni a figyelmet”. Mihalovics Péter, a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas országos választmányi elnöke szombat reggel Budapesten, a szervezet Gyurcsány Ferenc II. kerületi háza előtt tartott demonstrációján azt mondta: távozzon végleg a magyar politikából Gyurcsány Ferenc volt szocialista kormányfő, ha nem tud elszámolni szakdolgozatával, mert ebben az esetben méltatlanná válik a közszereplésre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik