Belföld

Méhek támadtak Nagylókon

Szombat dél körül egy turistaösvényen haladó rendezvény közel négyszáz fős csoportjára támadtak a közelben élő méhek

Az MTI jelentéséből tudtuk meg, hogy méhek támadták meg egy rendezvény résztvevőitNagylók határában szombat dél körül. A mentők összesen 18 gyermeket és felnőttet szállítottak a dunaújvárosi, illetve a székesfehérvári kórházba; közülük hat beteg állapota súlyos – mondta el a Fejér megyei vezető mentőtiszt az MTI-nek.

Pápai Imre tájékoztatása szerint a mentőszolgálat tizenegy mentőautóval és egy mentőhelikopterrel vonult a méhtámadás helyszínére, ahol a kórházba szállítottakon kívül számos gyermeket és felnőttet láttak el. Volt olyan kislány, akin szinte megszámolni sem lehetett a csípéseket.
A rendezvény 375 résztvevője egy tanösvényt járt be, amelynek egyik végére – egy virágzó repcetábla közelébe – már korábban méhkaptárakat telepítettek – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
R. Szabó Ágnes szerint a méhek támadását feltehetően az válthatta ki, hogy a kirándulók vagy túl közel mentek a kaptárakhoz, vagy pedig bekerülhettek a rovarok vonulási útjába, s megrémülve valószínűleg hadonászni kezdtek, amivel még inkább megzavarták, támadásra késztették a méheket.

A Székesfehérvári Szent György Kórházban tizenhat felnőtt beteget vittek be és tizenegy gyermeket. Információnk közlésekor három gyermeket már hazaengedtek. Öt felnőttet és nyolc gyermeket még megfigyelésre a kórházban tartanak. A kórházi tájékoztató szerint már mindenkinek stabil az állapota.

A csípések más-más módon érték az embereket. Volt olyan, akit több csípés is ért, de változó volt a csípésekre történt biológiai reakció is, illetve a csípések súlyossága attól is függött, hogy a test mely részén érte az áldozatot.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba egy fiatalember és két gyermek került. A fiatalember már haza is ment, a tizenhárom- és tizenötéves gyermekek már szüleik érkezését várják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik