Belföld

Év Rendőre díjakat adtak át

Belügyminiszteri, országos és megyei rendőr-főkapitányi elismeréseket, települési önkormányzatok Év Rendőre díjait adtak át pénteken délután a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság épületében. A díszünnepségre és az elismerések átadására a Rendőrség Napja alkalmából került sor.

Az eseményen elsőként az országos elismerésekről szóló parancsokat olvasták fel. Magyarország Belügyminisztere főtanácsosi címet adományozott Jakab Róbert rendőr alezredesnek, a Móri Rendőrkapitányság vezetőjének. Miniszteri emléktárgyat kapott Erdélyi Zsuzsanna százados, a Gárdonyi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztály vezetője. A miniszteri elismeréseket az ORFK központi ünnepségén vették át az érintettek.

Ezt követően Lasancz Zoltán rendőr ezredes, bűnügyi igazgató, megyei rendőr-főkapitány helyettes az Országos Rendőr-főkapitányság Vezetője soron kívüli előléptetését adta át Huszka Gergely rendőr hadnagynak, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozójának, aki a parancs értelmében főhadnagyi rendfokozatot viselhet ezentúl.

Ezután a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismeréseinek átadásával folytatódott a díszünnepség. Szakmai munkájuk elismeréseként soron kívül rendőr zászlóssá lépett elő Fares Ádám főtörzsőrmester a Székesfehérvári Autópálya Alosztály járőrvezetője, Pelsőczi Gábor a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság helyszínelő és balesetvizsgálója és Nagy Tibor Gyula a Bicskei Rendőrkapitányság bűnügyi technikusa.

Őrmesterből rendőr törzsőrmesterré léptették elő Dér Attilát a Gárdonyi Rendőrkapitányság közrendvédelmi járőrét és Illés Dorottyát a Móri Rendőrkapitányság járőrét. Főkapitány úr, szakterületén végzett kiváló munkája elismeréseként magasabb fizetési fokozatba sorolta elő Nagy Ferencnét, Balogh Ildikó Beátát és Marics Andrásné. Tessely Zoltán Bicske Város polgármestere a testület által adományozott Bicske Város Önkormányzata Év Rendőre díját dr. Balázs Sándor rendőr alezredesnek, a Bicskei Rendőrkapitányság vezetőjének adta át.

Gárdony Város jegyzője adta át Gárdony Város Önkormányzata Év Rendőre díját Jeneiné Károly Alexa rendőr őrnagynak, a Gárdonyi Rendőrkapitányság alosztályvezetőjének.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata az április 12-én megrendezett ünnepi közgyűlésen adta át az önkormányzat által alapított Év Rendőre díjat Ongai Gábor rendőr főhadnagy, alosztályvezetőnek és Tóth Pál rendőr főtörzsőrmesternek a bűnügyi osztály nyomozójának – tudósított a police.hu.

Zászlós Tibor a Mezőfalvai Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója két dunaújvárosi és két sárbogárdi rendőr munkáját ismerte el. Molnár Tibor zászlós és Kovács Richárd törzsőrmester a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, illetve járőre, valamint Dániel Zsolt hadnagy, a Mezőszilasi Rendőrőrs parancsnoka és Veres János Csaba törzszászlós, a Sárosdi Rendőrőrs körzeti megbízottja szakmai munkája alapján vívta ki az elismerést.

Rosta Tibor rendőr alezredes ugyancsak pénteken délután a Group4 Security elismerését vette át a Rendőrség Napja alkalmából, a cég budapesti székházában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik