Belföld

Lövöldözés, égő autók és karambol Győrben

24.hu
24.hu

2012. 04. 27. 14:40

Pánikra semmi ok, mindez a győri Rendőr és Tűzoltónapok rendezvénysorozat programja volt, melyet csütörtökön tartottak Révfaluban.

A rendőrség és a tűzoltóság, a közös nyílt napon, bemutatta hivatásuk veszélyes, izgalmas és látványos mozzanatait, a rendőrség Szövetség utcai épületének udvarán. A programok között szerepelt műszaki mentés, tűzoltás és fegyveres akció szimulálása is. Az érdeklődők a különböző standoknál megismerkedhettek továbbá a rendőrség munkájának különböző szegmenseivel is. Bűnügyi technikusok, fegyverszakértők és közlekedési szakértők válaszoltak a kérdésekre. Kézbe vehettük a hatóságok által használt fegyvertípusokat is. Kipróbálhattunk egy biztonsági öv szimulátort, melynél azt tesztelhettük, hogy mekkora erőhatás éri testünket az ülésben, 12 kilométer/órás sebességnél egy forntális ütközés során.

(18)(430x286).png ()

A nap leglátványosabb része kétségkívül a fegyveres elfogás és két lángoló autóroncs eloltása volt. A vaktöltények hangosan durrogtak, a szirénák visítottak, a „rossz fiúk” a földre kerültek, a tűzoltók és a mentők pedig roncsból szabadítottak ki egy sérültet, aki a volán mögé szorult a szimulált balesetben. A valósághű előadás csak a nézők számára volt játék, hiszen a szakemberek pontosan úgy végezték el feladatukat, ahogy azt élesben is tennék. A drámai hatást fokozta, hogy a közönség soraiban a gyerekek sikoltozással reagáltak a hatásos bemutató egyes mozzanataira.

(15)(430x286).png ()

A jelenlévők a tűzoltóság és a rendőrség különböző járműveibe is beülhettek. A tűzoltóság Faun daruatót, Renault fecskendő kocsit, Műszaki mentőszert és egy régi tűzpiros Ladát; a rendőrség rendőrmotort, motorcsónakot, Skoda járőrkocsit és Audi TT-ket is elhozott a nyílt napra.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.