Belföld

Online tudósítás: nézze meg az Audi új gyárát – sok fotóval

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2012. 04. 27. 10:10

A Győr24 újságírója a helyszínről tudósította a gyárlátogatás eseményeit.

14 óra 22 perc – A gyárlátogatás utolsó helyszíne az összeszerelő üzem volt, amely a fejlesztés legnagyobb alapterületű csarnoka, 10 focipálya méretének felel meg. Bár ez a legnagyobb részleg, itt inkább az emberi, kétkezi munka kapja a főszerepet. Csupán 10 robot segíti majd az összeszerelést. Gyakorlatilag ez az autók elkészültének végső színtere, itt válnak majd egyedivé a négykarikás járművek.

Vörös Gábor, projektvezető-helyettes a bejárás során azt is elárulta, hogy az épületek térbeli acél rácsos tetőszerkezettel bírnak, vagyis az oszlopok mozgathatók, áthelyezhetők, így az igényeknek megfelelően tudnak alakulni a csarnokok.

audi ()

audi-hungaria(1)(430x286).png ()

13 óra 20 perc –  A csapat következő állomása a lakkozóüzem volt, mely 300 méter hosszú és 72 méter széles adottságokkal rendelkezik. Ulrich Minke elmondta, hogy itt kezdték először az építkezést. Hozzátette, nagy hangsúlyt kapott a környezettudatosság, hiszen károsanyagkibocsátását tekintve, a világon nem lesz még egy ilyen tiszta üzem! “Minden gyár egyedülálló, hiszen mindegyik más és más. Itt az a lehetőség adatott meg nekünk, hogy a zöldmezőn tudtuk tervezni az építkezést, így nem volt területi korlátunk. Minden tekintetben igaz, hogy sok új elképzelést megvalósítottunk, ezen belül is a szívügyem az energiatakarékosság, a zöld gyár kiépítése” – így az igazgató.

Külön érdekesség, hogy az ebben a részlegben megmunkált karosszériák 5 kilométeres anyagmozgatáson esnek majd át.

audi hungaria ()

audi ()

12 óra 45 perc – Érkezés a karosszériagyártó alapcsarnokba, ahol 620 robot fog dolgozni a jövőben, ez is jelzi az Audi automatizáltságát. A képen Ulrich Minke magyarázza hogy hogyan fog kinézni ez a részleg.

audi (audi, )

audi gyárlátogatás5 (audi gyárlátogatás5)

12 óra 15 perc – Első állomás a présüzem volt, melynek alapját 5 napon keresztül betonozták a szakemberek. Az itt helyet kapó gép a legmodernebb berendezésnek minősül.

audi-gyarlatogatas4(430x286).png (audi, )

Audi gyárlátogatás (Audi gyárlátogatás)
11 óra 40 perc – Ulrich Minke beszédét követően Rozmann Tamás munkavédelmi felügyelő egy gyors munkabiztonsági oktatást adott az építésre látogató sajtósoknak, majd a vendégek teljes védelmi öltözetben, külön busszal indultak el az új járműgyár területére.

audi gyárlátogatás2 (audi gyárlátogatás2)

11 óra 20 perc – 2011 júliusában volt az új járműgyár alapkőletétele az Audi Hungaria Motor Kft.-nél, most pedig egy újabb jelentős állomásához érkezett a 900 millió eurós beruházás – hangzott el a pénteki élménynapon. Ulrich Minke hangsúlyozta, hogy az AG-nak tavaly 44.096 millió euró volt az árbevétele, és ebben jelentős szerepe van a győri vállalatnak is. Városunkban a társaság a tavalyi esztendőben 39 518 darab járművet gyártott le, 7322 dolgozó segítségével. Ulrich Minke hozzátette: a feszített munka eredményeként 5598 millió eurós árbevételt könyvelhetett el a győri vállalat.

Nagyon büszke vagyok rá, hogy én kaptam meg azt a feladatot, hogy az új járműgyár építésének projektfelelőse lehetek. A program óriási kihívás, négy új modell felfutását kell biztosítanunk 17 hónapon belül, valamint az új beszállítók betelepítése és a 2100 új munkatárs képzése is előttünk áll” – hangsúlyozta az ügyvezető. Majd hozzátette: az Audi Hungaria Motor Kft 1993-as alakulásakor 100 millió euró volt a törzstőke, amely ma már egy 4 millió négyzetméteres gyárterületté nőtte ki magát.

11 óra 10 perc – Ulrich Minke a járműgyártásért felelős ügyvezető igazgató köszöntötte a megjelenteket. Az igazgató elmondta, hogy több mint 30 éve dolgozik az Audinál, és a cég az elmúlt esztendőben is magasra tette a mércét.

11 óra 05 perc – Az Audi sikereit bemutató filmvetítéssel indult az Élménynap.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 10:  LeBron James #23 and Lance Stephenson #6 of the Los Angeles Lakers celebrate after James made a shot against the Golden State Warriors and was fouled during their preseason game at T-Mobile Arena on October 10, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Lakers defeated the Warriors 123-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.