Belföld

Ilyen korán még nem nyitott a strand

Bár múlt héten még gondok voltak a víz minőségével, de mára minden akadály elhárult a strand nyitásához

Taubert Teréz a fehérvári Csitáry Emil Strand és Uszoda Üzemeltetési Csoport vezetője igyekszik átvenni Ferenczy Géza húsz esztendős tapasztalatát, s már maga irányítja a városi intézményt. Ferenczy Géza az év végén nyugdíjba vonul, addig előkészítik az átadást és átvételt.

A múlt heti fiaskó után, amikor is az ÁNTSZ jelentése alapján az derült ki, hogy az uszoda vizébe makula „csúszott”, kénytelenek voltak a szükséges tisztításokat elvégezni. Sajnos ez akkor egy nagyobb sportrendezvényt is a szomszéd vármegyébe kényszerített.

A víz tisztítása olyan tökéletesen sikeredett, hogy nemcsak az uszoda vize, de a strand frissen feltöltött medencéje is tökéletesen megfelelt az ÁNTSZ eheti vizsgálatakor. Így az uszoda vezetése odajutott, hogy soha nem látott időpontban megnyitják a strandot a nagyérdemű előtt.

Taubert Teréz elmondta, hogy ilyen korai nyitásról nem tud a fehérvári strand életében. Április 28-án teljes gőzzel megnyitják a kapukat. Mint a csoportvezető elmondta, ilyenkor szigorított biológiai és kémiai tesztet végeznek a medencék vizeiből, aminek már megfeleltek a beltéri és a kültéri medencék. A tél, illetve a tavasz során leengedték a külső medencék vizeit, és elvégezték a szokásos karbantartást, és a kiszolgáló egységeket frissítő festéssel, új burkolatokkal látták el. Valóban úgy néz ki, hogy a szombat reggeli nyitásra minden rendben lesz, beleértve az időjárást is, valamint az előfűtött, 25 fokos vizet.

A megnyíló strand mellett az uszodát is használhatják a fehérváriak, az ugyanis augusztusban zár be az évi szokásos karbantartás miatt. Az uszoda telítettsége 150% – mondta Taubert Teréz. Emiatt is húzzuk hosszabbra a strandidőszakot – emelte ki.

A strand nyitva tartása 8-tól 19 óráig minden nap. Egy diák, illetve nyugdíjas belépő 400 Ft lesz, a felnőttek 800 Ft-ért látogathatják a strandot. Június közepétől, az iskola befejtével pedig félárasak lesznek a jegyek 16 óra után. Addig viszont egy belépővel használható a strand és az uszoda is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik