Belföld

Főjegyzőt választott a Csongrád Megyei Közgyűlés

Vadász Csabát választotta Csongrád megye új főjegyzőjének a Csongrád Megyei Közgyűlés.

A képviselők 15 igen, 0 nem és 2 tartózkodás mellett döntöttek a kinevezéséről, miután meghallgatták az ülésen részt vett többi pályázót is. A témát a pályázók személyiségi jogainak védelme érdekében tárgyalta zárt ülés keretében a közgyűlés.

Vadász Csaba 2005. júliusa óta dolgozik a Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatalánál közgazdászként. 2008. januárjától csoportvezetőként felügyelte a megyei fenntartású intézmények működésével, gazdálkodásával kapcsolatos ügyeket, 2008. októberétől helyettes aljegyzőként, majd 2010. októberétől aljegyzőként tevékenykedett. Az utóbbi 3,5 hónapban a főjegyzői feladatok ellátásával is foglalkozott. Részt vett a megyei önkormányzat átalakításában, kellő rálátással bír mind az új szervezetre, mind az új feladatkörre vonatkozóan.

Mivel megválasztásáig Vadász Csaba látta el az aljegyzői feladatokat, főjegyzői kinevezésével egy időben a Csongrád Megyei Közgyűlés meghirdette a pályázatot előbbi munkakör betöltésére. A beérkező pályázatokról a Közgyűlés június 1-i ülésén dönt majd. Addig az aljegyzői feladatokat Dr. Somosi Krisztina, a Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági, Jogi Osztályának vezetője látja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik