Belföld

A meleg idő miatt leállt Győrben a távfűtés

A távhőszolgáltatási igazgatóság az ellátási körzetéhez tartozó háztartásokban a távfűtési szolgáltatást leállította.

Az előrejelzések szerint a következő napokban-egy hétben szokatlanul meleg időre van kilátás, így a fűtés újraindítása egyelőre nem várható, hacsak újabb váratlan lehűlés nem éri el térségünket.

Ahogyan arról már korábban is tájékoztattuk fogyasztóinkat, a GYŐR-SZOL Zrt. fűtési szolgáltatással – a jogszabályok és közüzemi szerződések előírásainak megfelelően – május 15-ig áll a felhasználók rendelkezésére. Erre az időszakra a felhasználók a közüzemi szerződés mellékletét képező üzemviteli megállapodásban arra hatalmazzák fel a társaságot, hogy az időjárástól függően indítsa, illetve leállítsa a fűtést. A fűtésre ebben az időszakban akkor kerül sor, ha a külső hőmérséklet napi középértéke – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint – előreláthatólag nem haladja meg a +10 fokot, illetőleg három egymást követő napon a +12 fokot.

A május 15-ig terjedő időszakra is érvényes, hogy az általános gyakorlattól eltérő fűtést (indítást, leállítást) a lakóközösség közös képviselője írásban kezdeményezheti, és erre akkor kerül sor, ha a hőközpontról vagy a hőközponton belül külön hőmennyiségmérővel mért fűtési hőcserélő blokkról ellátott felhasználók legalább 70 százaléka ezt kéri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik