Belföld

Új jelzőlámpa a Rákóczi úton

Nagy Zoltán

2012. 04. 26. 07:30

A Gáz utcától a Várkörútig minden lámpát lecserélnek, a forgalmi rend hamarosan helyreállhat

Székesfehérvár Városgondnoksága megrendelte azt az új közlekedési jelzőberendezést, mely a javíthatatlanul elromlott régit váltja fel a Rákóczi út és a Gáz utca kereszteződésében. De nem csak ebben az egy csomópontban újul meg a jelzőlámpa, hanem végig a Rákóczi úton a Várkörútig, azaz egy gyalogos átkelőhelyen és két további forgalmas útkereszteződésben. Az április eleje óta nehezen járható környék forgalmát biztonságossá tévő forgalomirányító rendszert a vecsési székhelyű Signalterv Forgalomtechnika Kft. szállítja. Az új berendezéseket heteken belül beüzemelik.

Régóta problémák voltak a Rákóczi út és a Gáz utca csomópontjában lévő jelzőlámpával. A húsz éves konstrukció ma már csak két-három helyen működik az országban, sajnos a hónap elején Fehérváron is végleg elromlott, javíthatatlanul. Azóta a környék forgalma lelassult, a dugókat a csúcsforgalmi órákban a rendőri forgalom-irányítás is csak kissé tudta enyhíteni. Az önkormányzat ezért a berendezés teljes cseréje mellett döntött. 

A lámpák cseréje kb. hét és félmillió forintba kerül (+ÁFA), a rendszert a  vecsési Signalterv Forgalomtechnika Kft. szállítja és helyezi üzembe. A közlekedésirányító berendezés sikerrel vizsgázott már több városban, így remélhetőleg Székesfehérváron is megállja a helyét, és hosszú távon biztosítja a környék biztonságos autós és gyalogos közlekedését.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Balatonfenyves, 2014. június 13.
Gardatetemek a Balaton partján, Balatonfenyvesnél 2014. június 13-án. Az elmúlt napokban mintegy 20 ezer gardatetemet gyűjtöttek be a Balatonnál, a halpusztulás oka egyelőre ismeretlen.
MTI Fotó: Varga György

Temetővé válhat a Balaton egy időre

Andratx, 2018. június 11.
Villámok cikáznak az égbolton a Baleár-szigeteken fekvő Andratx felett 2018. június 11-én. (MTI/EPA/Cati Cladera)

Időjárás: egyre nagyobb veszélybe kerülünk

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.