Belföld

Új jelzőlámpa a Rákóczi úton

A Gáz utcától a Várkörútig minden lámpát lecserélnek, a forgalmi rend hamarosan helyreállhat

Székesfehérvár Városgondnoksága megrendelte azt az új közlekedési jelzőberendezést, mely a javíthatatlanul elromlott régit váltja fel a Rákóczi út és a Gáz utca kereszteződésében. De nem csak ebben az egy csomópontban újul meg a jelzőlámpa, hanem végig a Rákóczi úton a Várkörútig, azaz egy gyalogos átkelőhelyen és két további forgalmas útkereszteződésben. Az április eleje óta nehezen járható környék forgalmát biztonságossá tévő forgalomirányító rendszert a vecsési székhelyű Signalterv Forgalomtechnika Kft. szállítja. Az új berendezéseket heteken belül beüzemelik.

Régóta problémák voltak a Rákóczi út és a Gáz utca csomópontjában lévő jelzőlámpával. A húsz éves konstrukció ma már csak két-három helyen működik az országban, sajnos a hónap elején Fehérváron is végleg elromlott, javíthatatlanul. Azóta a környék forgalma lelassult, a dugókat a csúcsforgalmi órákban a rendőri forgalom-irányítás is csak kissé tudta enyhíteni. Az önkormányzat ezért a berendezés teljes cseréje mellett döntött. 

A lámpák cseréje kb. hét és félmillió forintba kerül (+ÁFA), a rendszert a  vecsési Signalterv Forgalomtechnika Kft. szállítja és helyezi üzembe. A közlekedésirányító berendezés sikerrel vizsgázott már több városban, így remélhetőleg Székesfehérváron is megállja a helyét, és hosszú távon biztosítja a környék biztonságos autós és gyalogos közlekedését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik