Belföld

Megőrizte vezető szerepét a szegedi jogi kar vidéken

A felsőoktatási intézmény állam- és jogtudományi karának dékánhelyettese szerint az államilag támogatott helyek megszüntetése ellenére sokan jelentkeztek Szegedre.

Karsai Krisztina elmondta: bár a 2012/2013-as tanévben az SZTE ÁJTK jogász szakon, első évfolyamon nem indíthat államilag támogatott képzést, a felvi.hu oldalon is olvasható jelentkezési adatok szerint mégis sokan választották a szegedi jogi kart.

A száz államilag támogatott helyen osztozó ELTE és Pázmány Péter Katolikus Egyetem után az SZTE ÁJTK következik a rangsorban: összesen 486-an jelentkeztek az általa kínált nappali képzésre, közülük 160-an első helyen jelölték meg az intézményt. Ezzel a szegedi jogi kar maga mögé utasította a másik öt, jogászképzést folytató intézményt.

A számokból jól látszik, hogy ezt az eredményt egyedül – az ELTE és a szegedi mellett – a harmadik történelminek nevezett jogi kar, a pécsi tudta csak megközelíteni – mondta a docens.

Karsai Krisztina közölte: jelentős a hallgatói érdeklődés az osztott képzések iránt is. A nemzetközi tanulmányok szak a Budapesti Corvinus Egyetem és az ELTE mögött a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a harmadik a tizenhat képzőhely között. A politológia szak a kilenc képzési hely között a negyedik, csak a budapesti egyetemek értek el jobb eredményt. A munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási szak a miskolci egyetemet megelőzve továbbra is első az országban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik