Belföld

Éjszakai növényvédelem Győrben

A GYŐR-SZOL Zrt. az időjárási viszonyoktól függően tervezetten április 27-én este 22 és reggel 6 óra között végezi el a győri vadgesztenyefák aknázómoly elleni permetezését.

Az előrejelzés szerint elkezdődött a lepkék rajzása, így most van itt az ideje a megelőző védekezésnek. A szakemberek a rovarölő szer mellé kondicionáló levéltrágyát is használnak, mely segíti a fák megfelelő egészségi állapotának megőrzését. A védekezésre használt vegyszerek közterületen használhatók, munka-egészségügyi várakozási idejűek nincsen, nem veszélyesek. A beavatkozás Győrben többek között a Nagysándor József és a Zrínyi utcákban, valamint az Erzsébet liget környezetében aktuális.

A hatékony munkavégzés céljából kérjük a lakosságot, hogy a vadgesztenyefasorok alatt péntek éjszaka lehetőség szerint ne parkoljanak. A permetezés az éjszaka megszokott zajterhelésnél helyenként, rövid időre nagyobb hanghatással járhat. Ezzel együtt GYŐR-SZOL Zrt. a saját lehetőségein belül mindent megtesz, hogy a munkát az éjszakai pihenés jelentősebb zavarása nélkül hajtsa végre.

A GYŐR-SZOL Zrt. mint a városi faállomány szakszerű kezelője megköszöni a lakosság megértését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik