Belföld

Kiskutyákat dobtak az utcára Szegeden

Lakossági segélykérés érkezett az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi központjába, melyszerint egy lelketlen állatkínzó négy kutyatestvért dobott utcára.

A néhány hetes kiskutyákkal az állatbarát lakosok nem tudtak mit kezdeni – tájékoztatta a Szeged24-et Seres Zoltán az állatmenhely vezetője. A bajban lévő kölyökkutyákat az Orpheus Állatmentők megfelelő ellátásban részesítették, de ha a magatehetetlen állatok magukra maradtak volna, a biztosan elpusztulnak. A kiskutyák biztonságos helyre kerültek, ahol megfigyelés és orvosi kezelés után emberhez és állatokhoz szoktatva, egészségesen keresnek szerető gazdit.

Sajnos túlkínálat van magunkhoz vehető állatból, mivel sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős állattartó van. Így a kóbor állatok képződésének alapja sajnos adott. Az Orpheus Állatvédő Egyesület szerint a legjobb annak a kóbor állatnak, amelyik meg sem születik. Megelőzhető lenne egy kis odafigyeléssel a kóbor állat termelés, ez lehetne a felelős állattartás alapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik