Belföld

Kifutó avató a győri nagymacskáknál

25 millió forintos fejlesztés valósult meg a győri Xantus János Állatkertben. A beruházás során a parkban élő 5 fős oroszlán csapatnak alakítottak ki vadonatúj kifutót.

1967 óta mutat be oroszlánokat a győri állatkert, jelenleg pedig csak a megyeszékhelyen láthatóak a királyi faj gyönyörű példányai. A vadmacskák társasága – név szerint Amira, Csima, Gromek, Jenny és Midra szerdán vehette birtokba, az üveg és fa elválasztó elemekkel tarkított, új kifutójukat. A kibővült terület nemcsak az állatok komfortérzetét növeli, hiszen a fejlesztés segítségével a látogatók is könnyebben bepillanthatnak az óriás cicák mindennapjaiba. „Most a nézelődök lehetőséget kapnak arra, hogy néhány kialakított zugnál, közelebbről is megfigyelhessék az állatokat, ugyanakkor az oroszlánok, hogy ha éppen úgy tartja úri kedvük, elbújhatnak a fürkésző tekintetek elől” – mesélte nevetve dr. Andréka György, a Xantus János Állatkert Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A 25 millió forintból kialakított rész ünnepélyes avatóján Simon Róbert Balázs is részt vett. Az alpolgármester elmondta, kedvence az állatok királya. „A győri állatkertet mindenképpen azon értékek közé kell sorolni, amelyek hozzájárulnak a város kiemelkedő kulturális és turisztikai vonzerejéhez” – hangsúlyozta beszédében az alpolgármester. Ez a vonzerő pedig hétvégén ismét rekordokat dönthet, hiszen a hosszú hétvége során ezreket várnak a parkba, a már megépült új attrakcióval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik