Belföld

Református Egyházi Napok Székesfehérváron

Nagyszabású fesztiválnak ad otthont ezen a nyáron Székesfehérvár: városunkban rendezik meg a Református Egyházi Napok Dunántúl programsorozatát június 29-e és július 1-e között.

 

A fesztivál teljesen nyitott, a hagyományos egyházi programok mellett, komoly- és könnyűzenei koncertekkel, előadásokkal és kiállításokkal várják az érdeklődőket – tudósított a szekesfehervar.hu.

A Dunántúli Református Egyházkerület püspöke szerint új módszerekre van szükség ahhoz, hogy az egyház közelebb kerülhessen a társadalomhoz. Steinbach József kiemelte, hogy az emberek ma már nem úgy kiáltanak, mint évtizedekkel ezelőtt, a megváltozott segélykéréseket ennek ellenére kötelességük meghallani. A fesztivál lehetőséget biztosít arra, hogy mindenki utat találjon a keresztyén közösség felé.

A fesztiválon az istentiszteletek mellett előadásokra, könnyű- és komolyzenei koncertekre, fórumokra, kiállításokra és könyvbemutatókra várják az érdeklődőket. De gyermek és ifjúsági programok is színesítik a háromnapos rendezvény kínálatát. A rendezvényen mintegy tízezer vendégre számítanak a szervezők.

Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere abban bízik, hogy ezek látogatók nemcsak ezen a nyáron, hanem máskor is szívesen töltik szabadidejüket a Királyok Városában. Róth Péter megerősítette, örömmel vették a reformátusok jelentkezését, hiszen bár Fehérvárnak számos fesztiválja akad, zajosak és szagosak is, az a fajta “közszolgálati” fesztivál, amit a REND ígér, eddig hiányzott a palettáról. Örömmel engedték hát át a Bregyót és a közeli iskolát – a Vörösmartyt – a fesztivál céljaira, és valóban, bíznak benne, hogy a tízezres látogatósereg egy részéből Székesfehérvár jó hírének terjesztője, később is visszatérő turista lesz – például a 2013-as emlékév eseményei kapcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik