Belföld

Nyugdíjasok sportvetélkedője

24.hu
24.hu

2012. 04. 24. 13:43

A székesfehérvári önkormányzat civil, ifjúsági és sportirodája szervezésében zajlik a megyeszékhelyen a nyugdíjas klubok számára kiírt versenysorozat.

lTöbb héten át játszanak a benevezett csapatok, a mozgalmas délelőttök és déutánok programján a legnépszerűbb versenysportok elemeiből és sorversenyekből összeállított feladatokat kell megoldaniuk az örökifjú résztvevőknek. Kilenc fehérvári nyugdíjas klub tagjai neveztek a sorozatra, nyolcfős csapatokkal mennek a “meccsek”, sejthetően kitűnő hangulatban a székesfehérvári István Király Általános Iskola tornatermében.

Egy kicsi mozgás tényleg mindenkinek kell, az 58 évesnél idősebb hölgyek és 60 feletti urak újfent bizonyítják. A nyugdíjasvetélkedő versenyszámai között floorball-labda terelgetés, kosárra dobás és büntetőrúgás épp úgy szerepel, mint klasszikus sorverseny és medicinlabda-dobás. Az egyetlen megkötés, érthető módon, a mozgás sebességére vonatkozik: futni tilos, csak gyalogolni szabad… Másfél, két órán át tart egy-egy selejtező forduló, ezeket hétvégi időpontokban rendezik, legközelebb most szombaton délelőtt 11 órától (Mészáros Attila képviselő nyitja meg a versenyt) a Vörösmarty LSE Nyugdíjas Klub, az Alba Regia Kisfaludi Klub és a Tóvárosi nyugdíjasok Baráti Társasága találkozik.

Két selejtezőt már rendeztek, minden esetben a háromcsapatos csoportok első két helyezettje jut tovább a május 12-i elődöntőbe, de a harmadikak is érintettek lesznek még helyosztókon. A Nosztalgia Klub I. csapata, az Ikarus Klub, az Öreghegyi Nyugdíjas Klub és a KDT Vízügy Klub jutott tovább eddig. A döntőt június 9-én rendezik. A székesfehérvári nyugdíjas klubok sportélete igen aktív, ennek remek alapot biztosít a Nyitott Tornatermek Program, amelynek lehetőségeivel hetente több százan élnek a városban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Derecske, 2018. június 8.
Aszfaltterítő gép munka közben. A kivitelezés alatt lévő M35-ös autópálya 60-as kilométerszelvényének jobb oldali pályáján, Derecske határában a második aszfaltréteget építik be. 
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.