Belföld

Már a héten lecserélik Réthelyi Miklóst

Már szerdán bejelentik, hogy Balog Zoltán váltja Réthelyi Miklóst a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) élén – írja több kormányzati forrásra hivatkozva az Index. A portál információi, május 15-ére lezárul a teljes kormányátalakítás.

A portál úgy tudja, hogy Balog Zoltán miniszteri meghallgatása a jövő héten elkezdődhet a parlamenti bizottságok előtt, a kinevezése pedig május 15-én történhet meg. Balog jelenleg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Kormánypárti képviselők az Indexnek arról beszéltek: egyelőre csak Balog Zoltán kinevezése tekinthető biztosnak, a további személycserékről szerintük még nem születtek meg a végleges döntések.

A portál úgy tudja, a kormányátalakítás azért nem egy lépcsőben történik, mert a személyi döntéseket befolyásolja, hogy Orbán Viktor a szükséges egyeztetéseket hogyan tudja az érintettekkel lefolytatni. Egy magas beosztású kormányzati tisztviselő szerint május 15-ére lezárulhat a teljes átalakítás, vagyis ekkortól hivatalba léphet az összes az új miniszter és államtitkár is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik