Belföld

Győrben is kontroll alatt a motorosok

Itt a jó idő, egyre többen tolják ki a garázsból a kétkerekű masinákat. A motorosok sem ússzák meg viszont a rendőri ellenőrzést, az idei első akciót kedden tartották a hatóságok szakemberei.

A Győri Rendőrkapitányság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság április 24-én szervezte meg idei első, közös motor-kontroll akcióját. Reggel 8-tól, egészen délután 14 óráig ellenőrizték a kétkerekűeket, mégpedig úgy, hogy a motoros rendőrök az utcákról a kapitányság udvarára kísérték a járművezetőket. A kötelező okmányok mellett, a motorok műszaki állapotát – például a fékrendszert és az izzókészletet – valamint a zajszintet is szemlézték a szakértők. Ugyan a rossz idő ellenére kevesen merészkedtek motorral a forgalomba, alig néhány órával a kezdés után, máris hosszú volt a szabálytalankodók listája. Volt olyan sofőr például, aki segédmotor-kerékpárjával a járdán közlekedett, volt, aki nem rendelkezett a gépre érvényes vezetői vagy műszaki engedéllyel, de akadt olyan delikvens is, aki áthajtott a piros jelzésen és ráadásul a járművével sem volt minden rendben. Utóbbi akár 100 ezer forintig terjedő büntetésre is számíthat.

Egy-egy ilyen kampány alatt körülbelül 30-50 motorost tudunk ellenőrizni, de ez függ természetesen az időjárástól is. Azt már biztosan tudjuk, hogy most, az évindító akciónk után, a szezon végéig minden hónapban szeretnénk rendezni egy hasonló kontroll napot, amikor már nemcsak a város területén, hanem vidéken és főként a főútvonalakon is fogunk szemlézni” – mondta Tóth Attila, a Győri Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályának alosztályvezetője.

Érdemes tehát figyelnünk a robogókkal, segéd-, vagy gyorsasági motorokkal, hiszen a rend őrei azonnal kiszűrik a szabálytalankodókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik