Belföld

A rutinosak fél áron mehetnek a Szigetre

Az idei jubileumi Sziget fesztiválon 50 százalékos kedvezménnyel veheti meg hetijegyét, aki valamilyen módon igazolja, hogy már legalább három korábbi Szigeten részt vett

Az eddigi 19 Szigetnek mintegy ötmillió látogatója volt; a 20. rendezvény egyik fő célja a törzsszigetesek megszólítása. Azok kaphatnak kedvezményt, akik május 2. és július 15. között igénylik ezt a Fesztiválkártyát, és a www.mienkasziget.hu blogoldalra feltöltik korábbi karszalagjaik fotóit vagy más módon, például videókkal, sztorikkal kétség kívül igazolják, hogy már legalább három évben kint jártak a Szigeten” – jelentette be Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Mint fogalmazott, reményeik szerint egy olyan rendszert dolgoztak ki, amellyel a jogosulatlan jegyüzérek nem tudnak visszaélni. A jelentős kedvezményhez ugyanis először visszaigazolást kell kapni a blogoldalról, utána igényelni kell a Maestro vagy MasterCard PayPass kártyát, az ezután megkapott promóciós kód, illetve a saját névre szóló kártya bemutatásakor pedig a karszalag egyből a látogató csuklójára kerül. Hozzáfűzte: becslése szerint néhány ezren juthatnak el a féláras hetijegyig.

“Akik már megvették hetijegyüket, de beküldik az 50 százalékos kedvezményre jogosító +bizonyítékaikat+, majd megkapják a kódot és a kártyát, a jegyár különbözetét természetesen visszakapják” – tette hozzá Gerendai Károly.

Idén egyébként teljesen ingyen juthat be a fesztiválra, aki valamilyen módon azt is bizonyítani tudja, hogy az összes eddigi Szigeten ott volt. Az ügyvezető szerint a szervezőkkel és a zenészekkel együtt néhány százan lehettek ott valamennyin, kérdés, közülük mennyien tudják ezt igazolni.

Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a hűséges Sziget-látogatók a kedvezményt a pénzintézet által már korábban kibocsátott PayPass kártyával is igénybe tudják venni. A Fesztiválkártya kiváltása díjmentes, és ez a bankkártya a fesztiválon kívül is használható lesz.

Bejelentették, hogy a bank idén a Sziget fő támogatója lesz, ám a felek üzleti titok miatt nem közölték, milyen pontos összeget jelent ez. Gerendai Károly szerint bizonyos eddigi szponzorok kilépése vagy a támogatási összegek csökkentése miatt is jól jött a Szigetnek az OTP Bank belépése. “Fejlődés van az eddigi banki támogatás nagyságrendjében” – jegyezte meg a fesztivál ügyvezetője.

A Szigeten valamennyi MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártyával lehet fizetni. Marad a tavaly már alkalmazott Metapay fesztiválkártya is; Hemberger András, a MasterCard Europe regionális üzleti vezetője elmondta, hogy a Metapay- és a PayPass-tranzakciók ugyanazokon a terminálokon fognak lezajlani a Szigeten.

Megmarad a korábbi, szintén 50 százalékos csoportos diákkedvezmény, valamint a percalapú mobiltelefonos belépő vagy a félárú jegy 23 óta utáni belépés esetén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik