Belföld

Politikai okokból tiltották ki Székhelyit Egerből

24.hu
24.hu

2012. 04. 23. 09:09

Egy hivatalos dokumentum szerint Egerben politikai hovatartozás alapján is dönt a kulturális rendezvények fellépőiről a hevesi megyeszékhely önkormányzata.

Egy tavalyi keletezésű bizottsági jegyzőkönyv ad magyarázatot arra, miért vált nemkívanatossá néhány “balliberális oldalhoz húzó” művész Egerben.

Éppen ezért kértem Csákvári képviselő urat, hogy a szakmai munkájukat megkönnyítendő, állítson össze egy listát, hogy kik azok az előadóművészek, akik nem kívánatosak Egerben” – áll az egyik közgyűlési bizottság jegyzőkönyvében. Az egriugyek.hu állításai szerint ennek is tudható be, hogy az egykori szegedi színházi direktor, Székhelyi József is a nemkívánatos művészek listáján szerepel. A most is Szegeden élő és dolgozó színészről tudható, hogy jó SZDSZ-es kapcsolatokkal rendelkezett, a liberális párt kongresszusain többször fel is szólalt.

Tavaly a Középkori Piactér c. esemény egyik fellépőjét, Székhelyi Józsefet tették tiltólistára – írja a portál. Ezt a rendezvényszervező nem tudta, így már úgy kellett visszamondania a baloldali művész Villon-előadását. Pedig a programot az esemény hivatalos honlapján és a kinyomtatott plakátokon is közzétették. A Szeged24 megkérdezte Székhelyi Józsefet, mit szól a személyét érintő diszkriminációhoz, akkor lakonikusan annyit mondott: “Olyan méltatlan ez az ügy a magyar művészeti élethez, hogy nem is akar ezzel foglalkozni.” Arra a kérdésre, hogy tud-e még másokról, akik szerepelnek a tiltólistán, azt monta hogy nem, de reméli, hogy Leonard Bernstein, Yehudi Menuhin is szerepel rajta, ezért elég előkelő társulatba került.

Nem Székhelyi József ugyanis az egyetlen nemkívánatos művész a hevesi megyeszékhelyen. Márciusban az egyik önkormányzati rendezvényen “felsőbb” utasításra húztak le egy elismert egri művészt a fellépők listájáról.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.