Belföld

Megújult gépparkkal a gondozott zöldterületekért

Az idei évtől nem külső vállalkozókkal, hanem saját munkagépekkel és saját alkalmazottakkal látják el a zöldterületek karbantartását Fehérváron.

A korábbi években az volt a jellemző, hogy alvállalkozókkal végeztette az önkormányzat cége a munkát. A temetőfenntartási csoportnál és a Sóstói Stadionban korábban is voltak a zöldterület gondozásához használatos gépei a Városgondnokságnak, de a napokban több új traktor, teherautó és a parkgondozáshoz szükséges kisgép érkezett. Az eszközök megvásárlása közbeszerzés keretén belül történt és városszerte ezekkel dolgoznak már a parkokban, zöldterületeken. KÉPGALÉRIA a gépszemléről

A város polgármestere dr. Cser-Palkovics András a hétfő reggeli munkakezdés előtt személyesen is megtekintette a Városgondnokság új gépparkját. „Bízom abban, hogy az új fűnyíró traktorok és fűkaszák használata a fehérváriak megelégedésére szolgál majd. Azonban nem csak a géppark beszerzése fontos, hanem az is, hogy a zöldterület karbantartást több mint hatvan munkavállaló és mintegy húsz közfoglalkoztatott végzi a Városgondnokságon.” – mondta a sajtónyilvános gépszemlén. Szeretnénk, hogy saját alkalmazottakkal és saját gépparkkal hatékonyabb legyen a közterület karbantartás, hiszen nagyobb kapacitással dolgozunk majd, mint eddig az alvállalkozók – emelte ki Bozai István városgondnok. A közterületi gyepfelületek fenntartása egyébként a tavalyi évekhez hasonlóan történik idén is.

A fenntartott területek kaszálását havi rendszerességgel fogja elvégezni a Városgondnokság. Kivételt képez ez alól a belváros és környéke, ahol legfeljebb kettő hetes körforgásban történik a munkavégzés. A pontos ütemtervet azonban minden esetben az aktuális időjárástól függően határozzák meg a szakemberek.

Székesfehérvár Városgondnoksága összesen 2.127 280 négyzetméternyi parkot, zöldfelületet gondoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik