Belföld

Lázár: Ellenállok Orbánnak

Az év tizenhetedik hetében szó esett a politikusbűnözésről és Schmitt Pál megbűnhődéséről, a balra kaszáló Áder Jánosról és a jobboldal megújításáról, a rendőrök bevonulásáról és a kormány visszavonulásáról. Dumagyűjtemény.

A magyar társadalom kádárista, s ha valamit megtanult 1956-ból, az az: a világ ellen egyedül nem megy. Lengyel László politológus (Népszabadság, április 16.)

 

A mentelmi jog a politikusbűnözés törvényesített formája. Novák Előd Jobbik-politikus (Parlamenti TV, április 16.)


Fotó: MTI / Földi Imre

 

Lemondok, mert a polgármesterbe vetett bizalmam megrendült. Szabó Gábor, a Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat intézményvezetője (Népszava, április 16.)

 

Nem hiszem, hogy teljesítménye alapján a magyar történelem nagyjai között lenne a helye. Még akkor sem, ha Trianon végül is nem rajta múlt. Szakály Sándor történész gróf Károlyi Mihályról (Zalai Hírlap, április 17.)

 

Ha valami történik valakivel, nehogy már az egész életével kelljen fizetnie. Schmitt Pál pedig már megbűnhődött. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke (HVG Online, április 18.)

 

Miért mindig Matolcsy urat nevezik ki Matolcsynak? Bodor Pál író (Ellenszék.hu, április 18.)

 

Korábban már többször felkért miniszteri tisztség ellátására, eddig sikerült „ellenállnom”. Lázár János Fidesz-politikus Orbán Viktorról (Délmagyar.hu, április 18.)


Fotó: MTI /
Szigetváry Zsolt

 

A hatalomgyakorlás lényege a mérséklet. Ungvári Tamás irodalomtörténész (ATV, április 18.)

 

Ha a riválisok számára valaki nem fontos, akkor eljárt fölötte az idő. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök (PécsMa.hu, április 19.)

 

Amikor valaki oligarchát mond, mindig a másik párt gazdasági hatalmasságaira gondol. Oszkó Péter volt pénzügyminiszter (ATV, április 19.)

 

Ha narancsban látja is a világot, nem egy neo-Schmitt, hanem sokkal karakteresebb (bár izgalmasnak nehezen  nevezhető) személyiség. Balavány György újságíró Áder Jánosról (Hírszerző.hu, április 19.)

 

Nem állítom, hogy Áder kezdeményezője lesz a jobboldal megújításának, mégis reményt adhat azoknak a csalódott jobboldaliaknak, akik elégedetlenek Orbán teljesítményével, de nem tudják az ellenzéket támogatni.

Fodor Gábor volt Fidesz-politikus (Origo.hu, április 20.)

 

Most háromezerrel több rendőr szolgál, mint amikor átvettük a kormányzást. Orbán Viktor miniszterelnök (Hajdú-Bihari Napló, április 20.)


Fotó: MTI / Kovács Attila

 

A jelek szerint több fronton is vissza kell vonulnia a kormánynak. Szajlai Csaba újságíró (Magyar Hírlap, április 20.)

 

Néhány nyikhaj, senkiházi, tolvaj, tollforgató terrorista. Kövér László Fidesz-politikus a plágium-botrányt feltáró, baloldaldali újságírókról (Hír TV, április 20.)

 

Melós ember. Nekiáll a kaszával, és leszed mindent, ami tőle balra van a táblákon. Az különbözteti meg Kövértől, hogy közben nem káromkodik. Nagy N. Péter újságíró Áder Jánosról (Népszabadság, április 21.)

 

Nem az az igazi szabadságharcos, aki egyfolytában ordít, hanem aki jókor. Hajós András rockzenész (RTL Klub, április 21.)


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

 

A büntetés nem más, mint szándékos rossz okozása, valamiféle érték megvonása. Ruzsonyi Péter büntetésvégrehajtási jogász (Dunaújvárosi Hírlap, április 21.)

 

A kabaré a gyengébbek, a kiszolgáltatottak pártján áll. Litkai Gergely humorista (Vasárnapi Hírek, április 22.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik