Belföld

Velünk kukoricázz!

A Városi Képtár-Deák Gyűjteményben megnyitották a Velünk kukoricázz! című gyermekrajz pályázatra érkezett munkákból rendezett kiállítást, és átadták a legjobbaknak a díjakat.

A pályázatot a képtárban látható Rippl-Rónai József-kiállításhoz kapcsolódva hirdették meg – írta az fmh.hu. A cím arra utal, hogy Rippl-Rónai egyik legismertebb és legnépszerűbb korszakát kukoricásnak hívják, amit éppen ő nevezett el így. Szűcs Erzsébet, a képtár igazgatója elmondta, hogy a pályázatot eredetileg fehérvári gyerekeknek hirdették meg, de nagy meglepetésükre az ország számos részéből jöttek művek. Az első pályamunkákat például Debrecenből küldték.

Összesen 83, különböző technikájú képet küldtek be, ezek legjavát mutatják be most az emeleti galériában. Az ötletgazda Szirmai Nóra múzeumpedagógus volt, aki ismertette a pályázat eredményét, és átadta a legjobbaknak a díjakat. A kiállítás május végéig látható, és addig érdekes, játékos foglalkozásokra várják a gyerekeket, fiatalokat, idősebbeket, családokat – tudósított az fmh.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik