Belföld

Milliós adományt kaptak a Csongrád megyei mentősök

Több mint másfél millió forintot adományozott egy kisállat-eledelt gyártó cég szombaton az Országos Mentőszolgálatnak.

A vállat által felajánlott összeget a hatszáz dolgozó egészítette ki, s egy egészségnap keretében adták át a Mars Magyarország csongrád-bokrosi üzemében.

Az összeget elsősorban gyermekek életmenő ellátásához használható speciális eszközök beszerzésére fordítják – mondta el Túri Mihály, az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Regionális Mentőszervezet Csongrád megyei vezetője. A gyors segítséget lehetővé tevő intraosszeális készlet segítségével akár egy mentőápoló is képes lehet infúziót adni a gyermekeknek. Az eszközök elosztásakor a csongrádi kocsik lesznek az elsők, melyeket felszerelnek – tette hozzá Túri Mihály.

Mayer Zsolt, a Mars Magyarország vállalati kapcsolatok igazgatója az MTI-nek úgy fogalmazott: cégük alapelveibe illeszkedik a hosszú távú kölcsönösség. Ez alapján szervezték meg az egészségnapot, mert csak egy egészséges szervezetű, egészséges tudatú munkatárs tud hatékonyan, hosszútávon jól teljesíteni. Ez a szellem jelent meg az adományozásban is, hiszen a külvilággal is szeretnének jó a kapcsolatot ápolni, s miután a mai nap az egészségről szól, az Országos Mentőszolgálatra esett a választás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik