Belföld

Felhőszakadás, jégeső jöhet

Vasárnap délután felhőszakadás, jégeső, szélvihar is előfordulhat.

Eleinte sok napsütés várható majd egyre erőteljesebb gomolyfelhő képződés indul. A déli óráktól előbb az Alföld középső, területein, később délnyugat felől egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Egy-egy hevesebb zivatar kialakulása sem kizárt, felhőszakadás, jégeső és szélvihar kíséretében.

A Kisalföldön északnyugatira fordul a szél és megélénkül, míg másutt jellemzően délnyugati marad, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A hőmérséklet csúcsértéke 17 és 20 fok között várható, de északnyugaton ennél pár fokkal hűvösebb lehet.

Éjszaka a záporok, zivatarok fokozatosan elcsendesülnek és kelet felé reggelre elhagyják térségünket. Éjszaka az Alföldön és a Tiszántúlon még többfelé lehet eső, zápor, majd reggelre mindenütt megszűnik a csapadék. Reggel többnyire napos idő ígérkezik, változóan felhős égbolttal. A légmozgás gyenge marad. A hőmérséklet csúcsértéke 4 és 9 fok között alakul. A többórás napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet és a déli-délkeleti tájakon elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. A délnyugatira forduló szelet zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik. A hőmérséklet csúcsértéke 18 fok körül alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik