Belföld

Dohányzásról leszoktató támogató csoport indul Győrben

A hónap elejétől már büntetik azokat, akik megszegik a nemdohányzók védelmét szolgáló törvényt.

A jogszabály január elsején lépett életbe, ennek alapján tilos rágyújtani a közforgalmú intézményekben és azok öt méteres körzetében.

A szigorításra többek között azért volt szükség, mert a magyar lakosság 30-36%-a dohányzik, és ennek következményeként a tüdőrák miatti halálozásban hazánk világelső. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve és Győr Önkormányzata a WHO Egészséges Városok Program keretein belül ezért egy dohányzásról leszokást támogató csoportot indít április 26-án. A kéthónapos program során heti egy alkalommal egy-másfél órás foglalkozást tartanak a résztvevőknek. Jelentkezni április 25.-éig lehet a Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai Főosztályán.

Korábban, Győrben indult már egy, a pedagógusok részére egészségük és példamutatásuk érdekében dohányzásró valól leszokást segítő program, amelyen tizenketten vesznek részt.

Bővebben arról ITT olvashat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Egészségfejlesztési Osztály és Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata WHO Egészséges Városok Program dohányzásról leszokást támogató csoportot indít 2012. április 26-án.

Helyszíne: Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve földszinti előadóterem, Győr, Jósika u. 16.

Előzetes, írásban történő jelentkezés határideje: 2012. április 25.

Jelentkezés helye:

Postacím: Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai Főosztály

WHO Egészséges Városok Programiroda

9021 Győr, Honvéd liget 1.

E-mail: who@gyor-ph.hu

Fax: 96 500 582

Érdeklődés: 96 500-555 és 20 9205 226 vagy 96 513 742 és 30 4610 701 telefonokon

A programmal kapcsolatos személyes tájékoztatás időpontja: 2012. április 26. 15.00

Helyszíne: Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve földszinti előadóterem, Győr, Jósika u. 16.

A tematikus csoport időtartama 2 hónap, hetente egy alkalommal 1,5-2 óra, keddi napokon, a résztvevőkkel egyeztetett kezdési időpontban.

A magatartás orvoslás elemeit felhasználó csoport módszer a nemdohányzó magatartás újratanulásában nyújt segítséget.

A csoportban történő részvétel ingyenes, lényeges kritériuma az önkéntesség és egyéni motiváció!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik