Belföld

Zápor, zivatar, jégeső is előfordulhat

Csapadékos lesz a hétvége enyhe idővel. Jövő héten 20 fok fölé mehet a hőmérséklet.

Szombaton délelőtt egyre többfelé lehet számítani csapadékképződésre. Szórványosan alakulnak ki záporok, néhol zivatarok. A hajnali, reggeli órákra az ország északi felére helyeződik a csapadékhullás súlypontja. A szélvédett területeken foltokban köd is előfordulhat. A nyugatias légmozgás gyenge lesz. A leghűvösebb órákra jellemzően 5 és 10 fok közé hűl a levegő. Északon a délelőtti órákban is folytatódik a csapadékos idő.

Délután változóan felhős lesz az ég, elszórt záporesőre, zivatarra főként északkeleten és nyugaton, délnyugaton lehet számítani. A zivatarokat viharos széllökés, kisméretű jég és jelentős mennyiségű csapadék kísérheti. A nyugati szél gyenge vagy mérsékelt marad. A maximum hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul.

Az esti órákban a záporok megszűnnek, az ország nagy részén feloszlanak a felhők, legtovább a Tiszántúlon tarthat ki a felhőzet. Délnyugatira fordul és néhol időnként meg is élénkül a szél, de reggelig többnyire csak mérsékelt lesz a légmozgás. A szélvédett helyeken – különösen az Északi-középhegység mélyebben fekvő részein – pára- és ködfoltok kialakulhatnak. A minimum hőmérséklet általában 3 és 9 fok közé várható.

A következő időszakban is folytatódik a záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárás. Főként vasárnap és szerdán fordulhatnak elő nagyobb számban, ekkor ugyanis frontok érik el térségünket. A szerdai nap még meglehetősen bizonytalan, de ekkor akár heves zivatarok is lehetnek. A hőmérséklet hullámzó jelleget mutat, a frontokat kisebb lehűlés követi, előttük 20 fok fölé melegszik a levegő. A hajnali órákban néhol pára- és ködfoltok képződhetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik