Belföld

Felborult egy autó a Százlábú hídon

Főként este és éjjel akadt dolguk ittas járművezetőkkel a dunaújvárosi járőröknek. A péntek reggeltől szombat reggelig tartó 24 órás szolgálat során három kerékpárosnál és két gépjárművezetőnél jelzett pozitív értéket a szonda. Az egyik sofőr ittasságára akkor derült fény, amikor autójával felborult a Százlábú hídon – írta a police.hu.

Kulcson a Kossuth utcában este hét óra után néhány perccel állítottak le a járőrök egy Rácalmás felé haladó Peugeot-t. A sofőrnek felkínált szonda pozitív értéket jelzett. A férfit előbb a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, majd az orvosi rendelőbe vitték, hogy vérmintát vegyenek. A klinikai tünetek alapján az orvos enyhén ittasnak minősítette a férfit.

Nem egészen egy órával később a rendőrök egy ercsi kerékpárost igazoltattak Ráckeresztúr területén. A szonda itt is ittasságot jelzett. A biciklis nem is tagadott. A járőrök szabálysértés miatt jelentették fel. Ercsiben pedig a Rákóczi úton derült ki további két helybéli kerékpárosról, hogy szeszesitalt fogyasztottak, mielőtt felültek a kétkerekűre. Velük szemben is elindult az eljárás.

Éjfél után húsz perccel Dunaújvárosban a Százlábú hídon borult fel egy Ford Mondeo. Megállapították, hogy a fiatal kisapostagi sofőr vélhetően ittassága miatt veszítette el uralmát a járműve felett. Keresztbe csúszott az úttesten, majd miután az útpadka megdobta a gépkocsit, áttörve a korlátot a híd szélén állt meg. A 24 éves járművezetőt az orvosi ügyeletre állították elő. A klinikai tünetek alapján az orvos enyhén ittasnak minősítette.A vezetői engedélyét azonnal elvették az intézkedő járőrök. A balesetben senki nem sérült meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik