Belföld

Lezárul a roma projekt a Dunántúlon

Csapucha Adrienn

2012. 04. 21. 09:27

Roma szervezetek megerősítését, hálózatba szervezését segítette elő a Dunántúl kistérségeiben egy most lezáruló projekt, amely az unió támogatásával valósult meg - mondta Rácz Sándor, a TESZ elnöke.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Társadalmi Egyesülések Szövetségének elnökeszerint, a 20 hónapig tartó program kurzusaiba 36 roma szervezet 100-nál több vezetője és önkéntese kapcsolódott be Baranya, Komárom-Esztergom, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében. A tanfolyamokon a szervezetfejlesztésre, a hálózatépítésre, az érdekvédelemre és a kommunikációra fókuszáltak, mivel a döntően kulturális jellegű szervezeteknél e területeken tapasztaltak hiányosságokat – közölte a szövetség elnöke.

Rácz Sándor hozzátette: a résztvevők ismereteket szereztek egyebek mellett arról, miként lehet civil szervezetet létrehozni, annak tagságát összekovácsolni, emellett tájékozódtak a pályázatokon való részvétel módszereiről, a forrásteremtés lehetőségeiről. A programot Tatabányán, Pécsen, Vasváron és Győrött e célra megnyílt kistérségi irodák koordinálták. Munkájuk eredményét jelzi, hogy máris új szervezetek alakulnak, az “alvó” szervezetek pedig “felébredtek”, s működni kezdtek – mondta a TESZ vezetője.

A programot az unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával hajtották végre. A projektre 58 millió forintot nyert el a TESZ és a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület konzorciuma a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

NEW YORK, NY - JUNE 10:  Robert De Niro speaks onstage during the 72nd Annual Tony Awards at Radio City Music Hall on June 10, 2018 in New York City.  (Photo by Theo Wargo/Getty Images for Tony Awards Productions)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.