Belföld

Továbbra is lesz melegvíz és távhő Fehérváron

Nem marad távhő és melegvíz nélkül a város. A közgyűlési döntés biztosítja a folyamatos szolgáltatást.

Mai rendkívüli ülésén a testület újabb lépést tett a távhő és melegvíz ellátás további zavartalan működése érdekében. A közgyűlés arról döntött, hogy a Széphő Zrt. legfeljebb 840.000.000 forint értékben megvásárolhatja a Főgáz Zrt-től a gázszállító cég Fűtőerőmű Kft-vel szemben fennálló követelését. Az összeg beszámításra kerül a Fűtőerőmű Széphő-vel szemben fennálló követelésébe. A Fűtőerőművet 2004-ben részlegesen privatizálta az akkori önkormányzati többség, igen kedvezőtlen helyzetbe sodorva a várost. A mai helyzet kialakulásának okai ebben keresendők.

Pénteki rendkívüli ülésén Székesfehérvár Közgyűlése a távhőszolgáltatás fenntartása érdekében hozta meg fenti döntését. Több mint húszezer lakás távhő és melegvíz ellátása múlik a Fűtőerőmű működésén, a cég felhalmozott tartozásai miatt azonban veszélybe került a szolgáltatás.

A Közgyűlés úgy döntött, hogy a Széphő Zrt. – legfeljebb 840 millió forint értékben – vásárolja meg a Főgáz Zrt. Fűtőerőművel szembeni követelését. Ez az összeg a cégnél a lakosság által befizetett távhő díjakból rendelkezésre áll. A döntéssel a képviselőtestület további lépést tesz a távhő és melegvíz ellátás biztonságos működése érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik