Belföld

Fekete Dávid is Vivennek énekelt

Nem csak családját és barátait, egész Győrt megrendítette Andorka Vivien tragédiája. A 17 évesen agyvérzést kapott lány gyógyulását jótékonysági koncerttel is segítették.

Januárban lett rosszul Vivi, fejfájásra és lábzsibbadásra panaszkodott. A fiatal diáklány egy veleszületett rendellenesség miatt agyvérzést kapott és ezzel a szerencsétlen kálvária még nem ért véget. A pesti műtét során a szakorvosok megállapították, hogy Vivien agyérgörcsöt is kapott, a koponyában észlelt erős nyomás miatt pedig el kellett távolítani annak egy részét. Altatás, lélegeztetőgép, epilepsziás rohamok – olvasni és hallgatni is szörnyű, hogyan ment tönkre néhány perc alatt egy csinos, vidám tini élete. Az első kritikus három hét, és az azóta eltelt idő után már látható a fény az alagút végén, van mód a gyógyulásra, ez azonban borzasztó mennyiségű pénzt emészt fel.

Preiner Edit, az egyik győri klub tulajdonosa éppen ezért döntött úgy, hogy egy jótékonysági koncert megszervezésével segíti Vivien rehabilitációját. A napokban megtartott esten fellépett Venczel-Kovács Zoltán, a Győri Nemzeti Színház művésze, Fekete Dávid énekes, és az aranytorkú Jónás Szandra. „Közel 20 éves barátság fűz a családhoz, ezért mindenképpen szerettem volna valamiféle támogatást nyújtani. A gyógyszerek, a gyógykezelések hosszú távon nagyon sokba kerülnek, ezért minden fillér számít” – mondta a Győr24-nek Edit.

Vivient egyébként jelenleg egy pesti kórházban ápolják, de végtagjai miatt most is erős fájdalmakkal küzd, az intézmény főorvosa szerint a lány bal oldalával lesznek problémák. Egyszavas válaszai már vannak, és a család reménykedik abban, hogy ha sor kerül a koponyaműtétre, várhatóan a napokban, akkor a budakeszi rehabilitációs központban, gyógytornászok segítik Vivi felépülését. Mi is bízunk benne, szurkolunk Vivinek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik