Belföld
baross-hid-gyor(1024x768).png ()

Életveszélyes lépcsők: megújul a Baross híd

Németh D. László
Németh D. László

2012. 04. 20. 13:24

A Baross hídon naponta több ezer autó és busz kel át, állapota pedig már régóta téma a közbeszédben.

baross híd, győr ()

 

Tavaly kisebb darabok hullottak az aljából a vasútállomás peronjaira. A híd felújítása az első helyen szerepel a megyei tervek között.

A Nádorvárost és a Belvárost összekötő Baross híd állapota igencsak leromlott az elmúlt években. Télen a fagyos időjárás tovább roncsolta lépcsőit is, melyeket az elmúlt pár napban le is zártak a gyalogosforgalom elől. A lépcsőfokok ugyanis olyan mértékben megrongálódtak – sőt helyenként hiányoznak is – hogy megkezdték az átépítését. Számítsunk tehát arra, hogy a hidat csak a két végpontjáról tudjuk megközelíteni, az oldalsó feljárókon semmiképp. Ez a gyalogosoknak elég nagy kellemetlenséget okoz, a vidéki buszpályaudvar, a vasútállomás és a Szent István út nagy forgalmat generál a felüljárónál.

 

baross-hid(430x286).png (baross híd, )

A helyszínen a Győr24 munkatársa is körülnézett, a beavatkozás tetten érhető: a lépcsőket a Magyar Közút munkatársai tatarozzák. Horváth József, a cég kommunikációs vezetője kérdésünkre elmondta: A téli időszakban újabb, gyorsan javítandó hibák keletkeztek a lépcsőfeljárókon és a híd gyalogjárda szakaszain is. A sérült részeken a balesetveszély csökkentése érdekében a lokális javítási munkákat áprilisban elvégezzük.

Hozzátette azt is, hogy a híd átfogó felújítására is minél előbb szükség van. A megyei beavatkozási tervek között az első helyen szerepel, már megkezdődtek a felújítást előkészítő tervezési munkák.

A felüljáró sokáig húzódó rekonstruciója tehát a közeljövőben elkezdődhet, pontos részleteket azonban nem sikerült megtudnunk a munkálatokról.

“A tervek elkészülte után lehet csak pontosan nyilatkozni a tervezett műszaki beavatkozások részleteiről és ezután lehet becslést adni arra is, hogy mennyibe kerül a munkálatok összessége. A tervek ez év május végéig elkészülnek, ezt követi majd az építési engedélyezési eljárás.

A kivitelezési szerződés megkötésére irányuló közbeszerzési eljárás csak a szükséges anyagi forrás megléte esetén kezdhető el, ezért a felújítás kezdetének várható időpontját illetően sincs még lehetőségünk információt adni” – tette hozzá a Magyar Közút illetékese.

A híd felújítása bizonyára sok komplikációt jelent, ugyanis – mint már említettük – az autósforgalom mellett rengeteg helyi és távolsági autóbuszjárat közlekedik rajta. Bonyolíthatja a helyzetet, hogy a vasútállomás felett ível át, ahol magasfeszültségű vezetékek is húzódnak. A feszültség-mentesítés pedig a vonatforgalomban is követelne néhány szükségmegoldást.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Budapest, 2017. április 17.
Kulka János színművész egy jelenetben Ujj Mészáros Károly rendező X. című skandináv típusú krimije forgatásán Budapesten 2017. április 13-án. A Magyar Nemzeti Filmalap 489 millió forinttal támogatja a thrillert, amely várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.