Belföld

Dunaferr: távoli a megállapodás

Folytatódtak a tárgyalások a Dunaferrnél a tulajdonosi képviselet és a reprezentatív szakszervezetek között, a megállapodás mégis távolinak tűnik.

A múlt csütörtökön kezdett 24 órás munkabeszüntetés után, a tervek szerint április 25-én, azaz jövő szerdán kezdődő 72 órás munkabeszüntetés előtt is folytatódtak a tárgyalások a tulajdonosi képviselet és a reprezentatív szakszervezetek között – írta a dunaujvaros.com (DO).

A DO információi szerint Oleg A. Mkrtchan, az ISD Dunaferr Zrt. igazgatóságának tagja soron kívüli egyeztetést kezdeményezett a reprezentatív szakszervezetek képviselőivel. A tárgyalás témája az idei évi, még mindig lezáratlan bér- és szociális tárgyalások folytatása, ezen belül is kivált a szabadságos és karácsonyi bér valamilyen ösztönző jellegű bérelemmé történő átalakítása volt.

A tanácskozáson Oleg A. Mkrtchan egyértelműen közölte, hogy ezt a két témakört kizárólag egyben kívánja megtárgyalni, és hangsúlyozta, hogy személyi alapbéremelésre csak a két témakörben történő megállapodás után kerülhet sor. Felkérte a reprezentatív szakszervezeteket, hogy két napon belül nyilatkozzanak arról, hajlandóak-e tárgyalni a tulajdonosi felvetésekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik